24 abril 2015


Coordinats per Francisco José Pérez, delegat de Pastoral Juvenil de la Inspectoria Maria Auxiliadora, l’equip ampli de Pastoral Juvenil es va reunir durant el 22 i 23 d’aquest mes a València a fi d’estudiar sobretot el model orgànic d’animació local.

Una vintena entre salesians i seglars hi van dedicar llargues hores a la reflexió i el diàleg sobre un document que, una vegada siga aprovat, fixarà les línies d’actuació pastoral en cadascuna de les presències salesianes de la Inspectoria així com en els diversos ambients i sectors existents en elles.

No hi va faltar el debat i la clarificació de qüestions terminològiques, però sobretot va prevaldre el desig de comptar amb un instrument eficaç que ajude en cada casa salesiana de la inspectoria a educar i evangelitzar amb un estil comú recognoscible i genuïnament salesià: per a açò, el Consell de l’Obra Salesiana (COS), el propi director de la casa, la comunitat salesiana i el coordinador general de Pastoral esdevenen actors imprescindibles en el projecte.

Els representants de cadascun dels ambients hi van exposar l’actualitat i els reptes immediats que es presenten a les escoles, parròquies, centres juvenils, plataformes socials i institucions de voluntariat missioner. Al final també va haver-hi temps per a veure les grans dates del calendari inspectorial del curs pròxim, amb especial referència a les activitats i iniciatives de la Pastoral Juvenil.

També et pot interessar …