22 abril 2015

Avui, 22 d’abril, es presenta a les 20’30 al Teatre de Salesians Atocha. Intervindrà, juntament a l’autor i al Rector Major, Mons. Carlos Osoro, Arquebisbe de Madrid. Entrada lliure.
 
Romana Editorial i Llibreria Editrice Vaticana presenten l’obra "Don Bosco hoy", en ocasió del Bicentenari del naixement de Sant Joan Bosco, fundador de la Família Salesiana. El llibre recull la llarga entrevista del periodista Ángel Expósito, de la Cadena COPE, al Rector Major, Don Ángel Fernández Artime, X Successor de Don Bosco i tindrà una presentació doble: avui, 22 d’abril, a Madrid, i el divendres 24 de abril, a Roma.
 
"La paraula" joves "és la més citada en aquest llibre i el X Successor de Don Bosco té per als joves el mateix cor de pare, mestre i amic del fundador", remarca en el prefaci el cardenal salesià Óscar Andrés Rodríguez Maradiaga, que defineix el llibre com "fresc, amè, consistent i articulat". "Aquest llibre -diu el cardenal Maradiaga- m’ha servit d’estímul per també jo tornar a Don Bosco".
 
En els successius 12 capítols es tracten temes com ara l’emigració, noves tecnologies, política internacional, economia, desenvolupament i subdesenvolupament, paritat entre home i dona, fonamentalisme religiós … Què faria Don Bosco davant de tot això? De la confrontació del seu pensament amb les realitats mundials més complexes del segle XXI, s’originen les reflexions recollides en aquesta obra, amb la idea de donar a conèixer la figura de Don Bosco, el seu carisma i la seva obra, difosos per 132 països.
 
Cadascun dels capítols s’inicia amb una sèrie de preguntes al Rector Major, a la qual segueix una fitxa d’aprofundiment feta per un expert. Els temes van de la vida de Don Bosco al naixement de l’Oratori de Valdocco, de la formació artesana dels joves pobres i en perill a la figura de Mamà Margarita i al Sistema Preventiu, del somni missioner al paper dels laics, de les experiències de comunicador del sant torinès a la seva relació amb els joves més necessitats.
 
"Per a mi, i per a nosaltres salesians, són importants totes les situacions i els espais en què es troben els joves, i com ho va fer Don Bosco en el seu temps, també nosaltres ens hem de comprometre a estar sempre presents allà on es troben ells", afirma en un passatge de l’entrevista el Rector Major. Més endavant remarca també que en un món colpejat per desencontres i guerres, "el millor camí per a la pau" és "educar i educar bé!"
 
Dos suplements fotogràfics vénen a enriquir l’obra: un amb imatges de l’època de Don Bosco i dels llocs salesians, i un altre sobre la realitat salesiana d’avui.
 
La presentació a Madrid tindrà lloc al Teatre de Salesians d’Atocha (Ronda de Atocha, 27) a les 20:30h. Hi intervindran costat de l’autor i al Rector Major, Mons. Carlos Osoro Sierra, Arquebisbe de Madrid; l’Inspector salesià de Madrid, Juan Carlos Pérez Godoy, i Carmen Magallón Dueñas, presidenta de Romana Editorial.
 
La presentació a Roma serà a les 11:00 h a l’Aula Magna de l’Institut Patrístic Agustiniano de Roma (via Paolo VI, 25). Al costat del autor i al senyor Á.F. Artime, estaran el subsecretari del Ministeri de Treball i de Polítiques Socials Luigi Bobba; Roberto Rusconi, Roma Tre; i el periodista del TG2 Enzo Romeo.

 

A més de la LEV a Itàlia i de la Romana Editorial a Espanya, el llibre es publica en diverses llengües: a Croàcia (Editorial Verbum), a França (Parole et Silence), a Alemanya (Herder), i a USA (Paulist).

També et pot interessar …