21 abril 2015

Per a l’exposició, estretament relacionada amb el Bicentenari del naixement de Don Bosco, es preveu una afluència de gairebé un milió de pelegrins, provinents del món sencer.

Al llarg del recorregut fins a la Catedral, una longitud de 850 metres, els pelegrins seran acompanyats pels rostres i les frases d’alguns sants de Torí i del Piemont que han encarnat en les seves vides aquell "Amor més gran" que és el lema de l’Exposició. Immediatament abans d’entrar a la Catedral es pot assistir a la projecció que presenta les característiques essencials del drap i de la imatge del llençol; per a continuació entrar i quedar-se uns minuts davant el Llençol.

L’Exposició ha estat una concessió del Papa, just en ocasió de les celebracions del Bicentenari del naixement de Don Bosco. "El pelegrinatge a Sant Sudari – ha assenyalat Mons. Cesare Nosiglia, arquebisbe de Torí, – es proposa com un camí cap a la descoberta d’un mateix, de les motivacions profundes de la nostra vida. La imatge del sofriment i de la mort de Jesús, de la qual ens dóna testimoni el Sant Sudari, és sens dubte un reclam poderós a viure, a "sortir de la mort" per trobar-nos amb els germans ".

"La peregrinació a Torí té característiques pròpies. No es tracta de fer un viatge als Llocs Sants, ni a les tombes dels màrtirs; no és tampoc un itinerari cap al retrobament d’aparicions o de miracles. Es tracta d’una trobada, alhora comunitària i interior, amb la imatge de l’Home del Dolor. Una trobada que provoca l’emoció, la identificació amb els últims i els més oblidats, que ens mou a donar gràcies i ens convida a la conversió i al servei. Però el millor del Sant Sudari és que atreu també a tants "curiosos", persones que potser no prendrien part en una litúrgia però que davant d’aquella imatge se senten implicats i fins i tot commoguts, "ha escrit a la revista" Tempi "don Roberto Gottardo, president de la Comissió diocesana pel Sant Sudari i Vicepresident del Comitè organitzador de l’Exposició 2015.

L’Exposició tindrà també un aspecte caritatiu. Totes les ofrenes fetes pels pelegrins seran lliurades al Papa Francesc en els dies de la seva visita a Torí (21-22 juny) i destinades a obres i projectes d’ajuda als pobres i necessitats.

També et pot interessar …