21 abril 2015

D’entre 34 centres participants (27 públics i 7 concertats), l’equip del Cicle superior d’Automatització i Robòtica Industrial de la Casa salesiana "Manuel Lora Tamayo", integrat pels alumnes Jesús Lázaro Zarazaga i José Luis Sampalo García, amb el tutor d’ambdós, el senyor José Carlos Moreno De la Rosa, amb el projecte denominat VOCO (Voice Wheelchair Control), han aconseguit el primer premi de la tercera edició de la Fira de la Ciència al Carrer de Jerez , celebrada a la Plaça dels Reyes Católicos durant els dies 15, 16 i 17 d’abril.

El projecte VOCO consisteix en un prototip de cadira de rodes electrificada, governada mitjançant la veu. Entre les seves prestacions destaquen la inclusió de rutes pre-programades i diferents mesures de seguretat com ara detector de presència en respatller i seient o sistema avançat anticolisions. Així mateix, aquest equip ha estat seleccionat per participar en Exporecerca Jove de Barcelona, fira que se celebra anualment a la qual es presenten treballs de recerca de joves d’entre 12 i 30 anys. En ella, tots els participants han d’exposar la seva investigació durant tres dies, en els quals han d’anar responent totes les preguntes plantejades tant pel jurat que puntua els treballs com pel públic assistent a la mostra.

La Fira de la Ciència al Carrer és un esdeveniment de caràcter lúdic i educatiu que pretén comunicar a la ciutadania, la ciència que es realitza en els centres educatius, centres de recerca, universitats i empreses, alhora que fomenta les relacions entre tots els sectors implicats, acostant la ciència a les persones, destacant la seva importància en la vida quotidiana. Entre els seus objectius, podem destacar: estimular l’interès i la curiositat per les ciències, difondre la cultura científica i la investigació actual i fomentar la investigació científica en els centres educatius. Ofereix conferències, tallers, espectacles i experiències ofertes al públic. La seva organització la comparteix el Centre del Professorat de Jerez, dependent de la Conselleria d’Educació, amb la col·laboració del Ministeri d’Economia i Competitivitat, Ajuntament de Jerez, la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología i la Fundació Andalusa Descubre.

Ha comptat en aquesta ocasió amb el suport del Consejo Superior de Investigaciones Científicas, Consejería de Medio Ambiente i Ordenación del Territorio, Diputación de Cádiz, Casa de la Ciencia de Sevilla, Instituto de Recursos Naturales y Agrobiología del CSIC, Instituto Catalán de Ciencias del Clima, Universidad de Cádiz, Universidad de Coruña, Instituto de Astrofísica de Andalucía, Centro Andaluz de Investigaciones Vitivinícolas, Centro de Ciencia Principia de Málaga, Zoo botánico Jerez, Área de Gestión Sanitaria Norte de Cádiz, Fundación SSG, Agrupación Astronómica Jerezana Magallanes, Asociación Ya voy mamá, Verinsur, El Árbol de las Palabras, Mascil, Holcim, Unicaja i Obra Social La Caixa.
 

També et pot interessar …