14 abril 2015

 

El 6 d’abril va començar una nova edició del Curs de Renovació Salesiana amb 26 salesians, procedents de diversos racons d’Espanya i dos d’ells de Brasil. Es tracta d’un curs d’un mes de durada de ‘Renovació Salesiana’, -conclourà el 6 de maig-, responent al desig dels documents: “Oferisca’s periòdicament a tots els salesians en els anys de maduresa, un espai de temps convenient per a la seua renovació Responga cada germà a aquesta crida, fins i tot pel bé de la comunitat” (Reglament 102).

Es tracta d’un temps de “descans fecund” per a salesians d’edat avançada, que segueix sent, sens dubte, un temps ple de possibilitats i se’ls convida seguir vivint amb fidelitat i felicitat una vida espiritual rica, serena i gojosa…

Són jornades propícies per a experimentar la fraternitat. Entre diàlegs, trobades, reflexions, celebracions i molts moments de serenitat, passeig i descans. Es proposa el curs amb aquesta Visió de conjunt: Es parteix reconeixent i agraint la vida com a bona notícia de la qual podem seguir gaudint procurant per a açò una bona qualitat de vida – salut física, amb les necessàries cures i l’exercici que comporta seguint els consells d’un especialista.

S’enriqueix l’experiència anant en peregrinació a la trobada de Don Bosco recorrent els “llocs on va desenvolupar la seua vida” a Torí i voltants, on estan les arrels i l’origen de la Congregació per a reforçar les conviccions salesianes.

Al llarg de la trobada s’aprofundeix en la vida d’oració i de compromís pastoral salesià, com a hereus d’un carisma molt ampli i ric que els mantinga units a la gran Família Salesiana en la qual van a seguir treballant, oberts als llenguatges i mitjans de comunicació abundants i rics en la nostra societat, amb carisma nou, renovat, creatiu, salesià, com la música, llenguatge universal i de profunda arrel salesiana, adaptant-nos als nous estils, amb l’esperança que es puguen portar esperances obertes al futur, vivint amb generositat i alegria el present.

També et pot interessar …