14 abril 2015


Una vintena de joves de l’Obra Salesiana San Antonio Abad de València van recórrer el Camí de Santiago sota el lema ‘Caminant creixem’ acompanyats per quatre animadors i el salesià, Javier Zudaire. Del 5 a l’11 abril van recórrer localitats com Sarria, Portomarín i Arzúa, entre unes altres.


Entre els objectius d’aquesta peregrinació es trobava, en primer lloc oferir una experiència intensa als joves, fomentant el seu sentiment de pertinença al centre juvenil i prenent consciència de la importància del grup en la pròpia vida. En segon lloc, ajudar-los a reflexionar sobre la seua pròpia vida gràcies a moments formatius individuals i grupals.


Segons expliquen els organitzadors, el grau de satisfacció ha sigut molt alt, tant per part dels joves com dels animadors. “Teníem certa por per ser un grup tan nombrós, a l’hora d’arribar als albergs, organitzar els menjars,… però tothom s’ha implicat i hem tornat tots molt contents” afirmen.

Un dels joves, Mario Martín explica sentir-se molt agraït a l’apòstol Santiago, “perquè hem pogut recórrer la seua peregrinació igual que ell la va fer, per a enviar al món el missatge del Senyor”. “Ací no acaba el nostre Camí de fe, perquè ara i més que mai Santiago, com a lloc de culte, està en qualsevol lloc en el qual ens trobem i en les nostres vides" afig.

Aquests xics i xiques cursen primer de Batxillerat i pertanyen al Centre Juvenil Amics, concretament al grup "Generació" abans de començar la formació inicial com a animadors juvenils.

També et pot interessar …