9 abril 2015

Durant tres caps de setmana l’Associació d’Antics Alumnes de Huesca ha posat en escena l’espectacle LA PASIÓN. Durant gairebé quatre hores les més de 200 persones que intervenen en l’espectacle han contagiat l’emoció de presentar la vida, la passió, la mort i la resurrecció de Jesús.
 
Fins a Huesca es van desplaçar grups de Jaca, Binéfar, Monzón, Calatayud, San Mateo de Gállego, Alcanyís, Lleida, Barcelona i Saragossa per veure l’espectacle.
 
Aquest any han estat gairebé 1900 persones les que han gaudit d’aquesta posada en escena totalment nova. Enrere han quedat els decorats de paper i l’escena clàssica. L’Associació d’Antics alumnes ha optat per una escenografia moderna, simbòlica, on les cortines, els fosos, la il·luminació i la rapidesa en el canvi d’escenes han sorprès al públic.
 
Entre els espectadors que han acudit aquest any, ha passat el nostre inspector, don Cristóbal López i el nou bisbe de Barbastro – Monzón, don Ángel Pérez. Tots dos, com és una tradició, van dirigir unes paraules a teló tancat abans de començar i van resar l’Ave Maria juntament amb tota la companyia sobre les taules del teatre.
 
Del quadre escènic participen antics alumnes, professors, pares i mares d’alumnes, joves del centre Juvenil, alumnes, salesians … els assajos han ocupat diversos mesos d’intens treball; al final no ha pogut tenir millor resultat perquè la resposta del públic ha estat excel·lent.
 
LA PASIÓN és una experiència extraordinària, tant per als espectadors com per al grup que la posa en escena. Tots ells, actors, actrius i tècnics, es converteixen en una gran comunitat que emocionadament transmet el missatge d’esperança de la Pasqua de Jesús.
 
Aviat el grup es tornarà a reunir. Acompanyats per la comunitat salesiana, celebraran l’Eucaristia a les taules de l’escenari. Després aniran junts a sopar, riure, recordar, emocionar-se i tornar a deixar volar il·lusionadament la imaginació pensant més novetats per a LA PASIÓN 2016.
 
Es tornaran a fer realitat les paraules de Jesús: "A vi nou, bots nous". Llegir crònica prèvia a la representació.
 
Tradició i innovació
 
La representació de la Passió dels Antics Alumnes Salesians s’ha convertit en tot un clàssic de la Setmana Santa de Huesca. Des de 1947, un nodrit grup d’aficionats al teatre es puja a les taules del Teatre Salesià per relatar la història de la vida de Jesús, cada any amb algunes novetats, i cal destacar que aquest 2015 és un dels que s’han portat la palma pel que fa a canvis, sobretot escenogràfics.
 
A més del que purament escènic, els actors que participen en aquesta obra tenen cura tots els detalls. Especialment Sergio Malo i Javier Machuca, que són els encarregats de representar la figura de Jesús de Natzaret. Per a ells suposa una gran responsabilitat ja que als factors purament escènics, cal sumar el que significa per a molts espectadors aquesta figura. Al seu voltant, més de 200 persones entre actors, actrius, nens i els encarregats de vestuari i escenografia. A tots ells cal sumar un ruc, dos ocells i una gosseta.
 
Tota la informació a:
 
 
 
 
 

 

 
 

També et pot interessar …