7 abril 2015


Víctor Rodríguez, de 24 anys és educador social i mestre especialista en Educació Física. Actualment treballa com a professor en els Salesians de Joan XXIII d’Alcoi i en el seu temps lliure coordina com a voluntari el Projecte de Suport Educatiu Don Bosco (*PAE) de la Fundació Ángel Tomás de la Inspectoria Maria Auxiliadora en el qual ajuden a 13 xiquets i joves, entre 6 i 12 anys amb dificultats adquirides en la gran majoria per l’ambient familiar.


P.- Com vas entrar a formar part de la Fundació?
R.-
Al setembre de 2011 vaig començar a formar part del Centre de Dia Don Bosco, en l’obra Salesiana de Sant Antonio Abad. Per aquell temps tres grups educatius per a un equip xicotet d’educadors però de gran talent professional i humà. Estic segur que han sigut els dos anys de la meua vida més formatius quant a la intervenció educativa es refereix. Allí li vaig posar rostre i emoció a allò que havia après en la universitat. Els dec molt a tots ells…

P.- Per què vas decidir fer-te educador i dedicar el teu temps pels altres?
R.-
Crec que és alguna cosa que conserve des de l’adolescència i que vaig conrear en el Centre Juvenil. I sona molt bohemi, però la veritat és que hi havia moltes coses (i les segueixen havent-hi) que no m’agradaven. Com diu Nico Montero en la seua cançó “Obri els ulls i tendeix la teua mà”. Crec que canviant una mica de la meua realitat, del meu barri, aconseguisc que el món vaja millor.

P.- Què futur li augures al Projecte de Suport Educatiu Don Bosco a Alcoi?
R.-
El PAE està tirant endavant amb l’ajuda de tots els ambients de l’Obra Salesiana, especialment de la comunitat i dels voluntaris del Projecte. També de la Fundació que ens brinda tot el seu suport. Però en certa manera sent incertesa sobre el futur per què any rere any depenem de les ajudes públiques i privades que poden eixir o no eixir. La qual cosa a més d’injust, limita molt els nostres passos. No obstant açò somiem amb créixer i atendre a tots els xiquets i joves en risc.

També et pot interessar …