6 abril 2015

Un cop més es repeteix una Setmana Santa de veritable Passió per a molts cristians en moltes parts del món. La persecució dels cristians "que el món tracta d’ocultar", com va comentar el Papa després dels dos atacs contra esglésies al Pakistan, va continuar aquesta setmana a Garissa, Kenya, amb un nou vil atac, aquesta vegada en una universitat, en contra dels estudiants indefensos i culpables només de ser cristians. 147 de les víctimes confirmades entre els estudiants, així com a quatre policies.

D’acord amb la informació difosa pels mitjans de comunicació, el grup terrorista, compost per quatre persones, va realitzar una selecció entre els estudiants, especialment amb els cristians per mantenir-los com ostatges i, finalment assassinar-los.

"Entre la població hi ha un gran temor. Avui no es parla de res més aquí. Els terroristes han amenaçat de dur a terme noves massacres i els cristians sobretot ara temen fins i tot a participar en el Viacrucis o en les funcions per la Pasqua", informen els Salesians presents a Kenya.

"Com tots, també nosaltres estem consternats per aquest atac. Les informacions filtrades donen un balanç encara més greu que l’oficial: es parla d’uns 200 morts, més de setanta ferits i 300 estudiants dels quals no es té notícies.

Com a Salesians no ens sentim particularment en risc i, de fet, com a resultat de l’atac ara hi ha molts militars i policies als carrers. Hem previst alguns controls també per a les nostres celebracions ", conclouen.

Actualment, d’acord amb el "Pew Research Center" de Washington, els cristians són discriminats en 139 països, o en al voltant del 75% dels països reconeguts oficialment.
 
 

També et pot interessar …