2 abril 2015

Dimecres 25 de març, va tornar a reunir-se a Roma, a la Casa Generalícia, la Comissió responsable de preparar els Continguts i Metodologia de la trobada mundial del Moviment Juvenil Salesià "SYM Don Bosco 2015". Coordinat pel Dicasteri i l’Àmbit per a la Pastoral Juvenil, la comissió està acompanyant el procés de desenvolupament dels temes que veuran com a protagonistes a milers de joves del 11 al 16 d’agost a Torí i el Colle Don Bosco, per a les celebracions finals del Bicentenari del naixement Don Bosco.

Els grups de treball impliquen Salesians, Filles de Maria Auxiliadora, col·laboradors laics i joves de diferents països, s’estan qüestionant sobre les eleccions més oportunes en les reflexions que seran proposades a els matins del 11 al 14 d’agost, els gestos rituals a subratllar en les Eucaristies en cada un dels dies de la trobada, l’elecció de les cançons, els moments d’oració a Maria i de celebració penitencial, fins el pelegrinatge de Torí a Colle Don Bosco el 15 d’agost, a la vetlla de pregària i celebració en el dia del Bicentenari del naixement del Pare, Mestre i Amic dels joves.

Mentrestant, els preparatius estan en marxa "al campo", on grups de joves de tot el món, acompanyats pels Salesians i les Filles de Maria Auxiliadora, s’organitzen per participar en aquesta proposta internacional d’espiritualitat juvenil salesiana, per després, tornar a la seva realitat d’origen, en la vida quotidiana, l’alegria i la riquesa de l’experiència viscuda en aquests dies.
 
Per a alguns d’aquests joves serà la primera oportunitat de veure amb els seus propis ulls els llocs on va néixer i va créixer Sant Joan Bosco, el context en què va rebre i va encarnar el carisma salesià que avui camina sobre les cames de molts dels seus "fills espirituals" als carrers i perifèries de tot el món.
I altres, finalment, han triat un punt d’observació particular per a la SYM Don Bosco 2015: participaran en el Cor MGS Internacional o en el grup de Voluntaris que permetrà a tots els participants de gaudir el millor d’aquesta experiència.
 
És possible conèixer sobre el programa i consultar els materials produïts en el web www.symdonbosco2015.com  disponible en italià, espanyol i anglès. El material està dissenyat per a aquells grups de joves que no podran arribar físicament a Torí a l’agost, però realitzaran experiències similars a la seva regió o al seu propi país.

També et pot interessar …