1 abril 2015

Un grup d’una mica més de trenta germanes de les cinc inspectories que conformen actualment la Conferència Interinspectorial d’Espanya i Portugal (CIEP), es van reunir del 20 al 22 de març a la casa de Martí-Codolar de Barcelona, ??lloc d’innegable sabor salesià en aquest any del bicentenari. A totes els unia l’haver celebrat la seva professió religiosa en els últims vint anys. Moltes ja han compartit els anys de formació pel que la trobada va ser, si cap, encara més esperada i desitjada.
 
Sor Silvia Turrisi, responsable de l’àmbit de la formació en la Inspectoria de Gènova, i molt anys dedicada a l’acompanyament terapèutic de persones, va ser qui va animar la jornada de dissabte dedicada als aspectes psicològics, vocacionals i educatius de la dimensió afectiva de la vida consagrada salesiana. Amb serenitat i saviesa va disposar els mitjans per dialogar sobre els diversos estils relacionals que es posen en marxa en la quotidianitat, les dificultats experimentades i aquelles conviccions que ajuden en el creixement humà i vocacional. Una convicció s’aferma: la importància de conèixer per créixer, sense importar l’edat ja que totes les estacions són útils per créixer i desenvolupar la pròpia potencialitat, en vista d’un projecte de vida unificat i configurat a la mesura de Crist.

A la tarda, a través d’una dinàmica de "World cafè", es van abordar en petits grups implicacions educatives relacionades amb l’educació afectiva, l’ecologia de les relacions, i qüestions d’actualitat sobre la forma de viure la dimensió afectivosexual entre nois i educadors . Una manera intencional de crear una xarxa de converses al voltant d’assumptes de transcendència com a educadores; un diàleg informal i col·laboratiu amb la finalitat de crear significats compartits que va acabar amb una senzilla posada en comú. La jornada va concloure amb el visionat i comentari en clau educativa de la pel·lícula "Bella".

Diumenge, Sor Loli Ruiz, coordinadora de la Comissió del Projecte comú "Alegra’t" i Sor Teresa de Jesús Rubio, presidenta actual de l’CIEP, en un clima de pregària i discerniment compartit guiar el moment de reflexió i diàleg en la recerca d’elements , actituds essencials i propostes concretes per a l’animació i govern de la nova inspectoria que naixerà a l’agost de 2017.

L’experiència es va completar amb la visita al Museu Martí -Codolar i la visita guiada a la Sagrada Família, un regal que obre l’esperit a l’admiració, la contemplació i la pregària a l’ombra d ‘"un bosc de palmeres de granit" que eleva a qui el visita cap al Creador, el Salvador, el Dador de vida nova.

També et pot interessar …