27 marzo 2015

Gairebé un any després de la conclusió del 27è Capítol General, el Sector de les Missions ha publicat alguns subsidis per a la reflexió en les comunitats i en les inspectories. El document, breu però misiológicamente dens, es titula "Relectura Missionera del CG27" i va tractar de captar el valor missioner del document final del CG27 per ajudar els salesians a viure la seva vida consagrada "un estat permanent de missió" (EG 25).
 
Aquest enfocament, diu el document, requereix la superació de la autoreferencialitat i de la manca d’audàcia missionera. És aquest l’esperit missioner que ens impulsa a passar de la tendència de l’auto-conservació a la "conversió pastoral" i a viure amb alegria i autenticitat la seva fe i la seva consagració religiosa.
 
Això augura una efectiva sinergia amb els Sectors per a la Comunicació Social, la Pastoral Juvenil i la Formació per redescobrir la importància i l’actualitat del Primer Anunciat en totes les activitats pastorals. Assenyala que aquest primer anunci és la clau que pot il·luminar millor les estratègies per acompanyar els joves en el coneixement i la trobada amb Crist; afavorir la presència missionera salesiana en l’entorn digital i entre els immigrants i refugiats; redescobrir el Sistema Preventiu com a proposta evangelitzadora; i detectar la relació entre l’educació i l’evangelització.
 
El document també insisteix que l’oració i els sacrificis, especialment dels salesians ancians i malalts, són una força espiritual per donar profunditat al compromís i a l’activitat missionera de tota la congregació.
 
"Les preguntes que s’ofereixen al final d’aquest fullet, i moltes altres preguntes que sens dubte sorgiran en l’ànima dels germans i comunitats – escriu en la introducció el P. Guillem Basañes, Conseller General per a les Missions – si es pren seriosament pot causar veritables revolucions a les nostres cases i obres".
 
El document va ser enviat a totes les inspectories el mes passat, i la resposta ha estat molt positiva: "És una eina molt útil per reforçar el contingut missioner del document final del CG27", ha informat el P. Andrew Fung, Vicari Inspectorial de la Xina, amb seu a Hong Kong.
 
Mentre que el P. François Dufour, Inspector d’Àfrica Meridional ho considera com "una eina de treball útil"; i el P. Gildasio dos Santos, Inspector de Campo Grande, Brasil, va escriure sobre aquest tema: "Aquest matí, en la meva meditació, he llegit amb interès i alegria la Relectura Missionera del CG 27 i el vaig trobar com un text breu, clar i coherent , escrit amb la convicció i el zel missioner ".

 

Les còpies digitals del document estan disponibles en el lloc sdb.org.

També et pot interessar …