20 marzo 2015

 “Ara fa 125 anys, una dona barcelonina de personalitat remarcable i origen Xilè, Doña Dorotea de Chopitea, i uns homes visionaris, recolzant-se mútuament en els seus propòsits d’ajudar el jovent més pobre i necessitat, varen fundar aquesta casa salesiana.

Des del principi ha volgut estar al servei dels fills de les classes populars, essent per a ells una casa que acull, una escola que educa per a la vida, una parròquia que els ofereix l’Evangeli i un pati a on viure moments d’amistat i de felicitat”, així s’adreçava ahir el P. Provincial dels Salesians, Cristóbal López, als centenars de persones que es van donar cita a l’escola salesiana Sant Josep de Rocafort per a la celebració de l’acte institucional dels 125 anys de la seva fundació. Llegir el discurs complet.

Com a convidat d’honor es va comptar amb l’assistència de l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, que va destacar i felicitar a l’obra salesiana per la seva tasca educativa, remarcant la “gran contribució a la ciutat i el seu compromís educatiu marcat per valors humans i cristians, sempre treballant des de la vocació de servei públic i atenent als col·lectius més necessitats”. Escolteu aquí la seva intervenció.

D’altra banda, de la mà del salesià Joan Josep Moré els assistents es van endinsar en un viatge per la història i el carisma salesià de la presència de Rocafort i un grup d’alumnes va posar el toc més juvenil i simpàtic amb una “performance” que va incloure una cançó i ball dedicats als 125 anys. Pel matí, els estudiants també van realitzar un mosaic humà al pati de l’escola. Accediu a l’àlbum de fotografies.

Joan Camps, titular de l’obra de Rocafort i conductor de l’acte institucional va donar les gràcies a tots els assistents i va animar a seguir amb la tasca de servei a la ciutat des de la presència al barri de Sant Antoni.

Aquí es pot aprofundir sobre la història dels 125 anys en un reportatge publicat recentment a la Revista Comunitat Inspectorial.
 

També et pot interessar …