20 marzo 2015

El passat 17 de març, en la parròquia "Déu Pare Misericordiós" de Tor Tre Testi, a Roma – agermanada amb una parròquia d’Okara, a uns 100 km de Lahore – va ser oficiada una missa en memòria de les víctimes dels atemptats del passat diumenge a Pakistan. Per presidir-la va estar el salesià Mons. Enrico dal Covolo, Rector de la Pontifícia Universitat Lateranense, qui va dir entre altres coses: "Fins a quan hem d’assistir impotents a aquesta constant i cruel persecució?"

"’Arribarà l’hora en què qualsevol ens mati’- profetiza Jesús als seus deixebles en el solemne testament de l’Últim Sopar – ‘creurà fer culte a Déu’. I aquesta hora ha arribat! Jesús estarà en agonia fins a la fi del món’: així va escriure Blaise Pascal. I avui ens agradaria, d’alguna manera, tocar, besar, venerar el cos beneït de Jesús que sofreix i mor en els nombrosos màrtirs del nostre temps", va començar el bisbe en la seva homilia.

"Molts germans i germanes són perseguits a causa de la seva amistat amb el Senyor -va dir el rector de la Universitat Pontifícia Lateranense-. Quin exemple per a la nostra vida cristiana sovint tèbia i insípida!".

La multiplicació dels atemptats, execucions i dels martiris porten al prelat a exposar fins i tot preguntes incòmodes: "Fins a quan hem d’assistir impotents a aquesta constant i cruel persecució? Fins a quan -va preguntar finalment el prelat- haurem d’esperar al fet que els poderosos d’aquest món s’incomodin en defensa dels febles?".

A la celebració eucarística, que va precedir la projecció d’algunes fotos de Pakistan i de l’església dedicada a Sant Joan atacada pels terroristes, també va assistir un ciutadà originari de Lahore, convertit al cristianisme. "Solament la pressió internacional sobre el govern de Pakistan pot evitar el que està succeint i donar més seguretat a les esglésies i als cristians", va dir l’home a "Roma Set", òrgan informatiu de la diòcesi de Roma.

També et pot interessar …