17 marzo 2015

L’ONG salesiana ‘Jóvenes y Desarrollo’ i la Fundació ‘Estudiantes’ s’han unit en una iniciativa solidària. I és que el partit de bàsquet de la Lliga Endesa del diumenge, 15 de març, entre l’Estudiantes i el CAI Zaragoza es va jugar en el Palau dels Esports de Madrid en favor de la Campanya ‘Hijos del Ébola’.

La campanya recolza als missioners salesians que continuen treballant a Libèria i Sierra Leone compromesos a acollir i atendre a un gran nombre de xiquets que han quedat orfes o abandonats a causa de l’ebola. A tots ells se’ls ofereix residència, alimentació i atenció sanitària i educativa.

Els salesians estan a més organitzant seminaris de salut per a conscienciar a la gent de forma directa, doncs és la forma més efectiva d’arribar al gruix de la població. Encara que a poc a poc la malaltia va remetent, és urgent fer front a les terribles conseqüències que ha produït en la població més vulnerable, joves i xiquets.

Jóvenes y Desarrollo (JyD) és una Organització No Governamental salesiana sense ànim de lucre, la finalitat principal del qual és cooperar amb el desenvolupament sostenible, humà, social i econòmic, per a contribuir a l’eradicació de la pobresa en el món. Brinda especial atenció a la infància i a la joventut, prioritzant l’educació com a instrument eficaç per al desenvolupament. En aquest sentit, JyD ha sigut qualificada l’any 2006 per l’Agència Espanyola de Cooperació com a “Organització Especialitzada en Educació” i recalificada en 2009. JyD naix del sentit de solidaritat i de gratuïtat de les persones per a posar-se al servei dels éssers humans sense discriminació alguna.

També et pot interessar …