17 marzo 2015


Durant la setmana del 9 al 13 de març els alumnes dels Col·legis Salesians Sant Antonio Abad de València, Sant Joan Bosco de València i salesians Borriana (Castelló) van participar en diverses activitats programades per a viure la setmana fallera col·legial.

En Salesianos Sant Joan Bosco de València, els alumnes més xicotets van crear els seus propis monuments fallers, van ambientar el seu pavelló amb banderes i van participar en una ofrena de flors a la Verge dels Desemparats. La setmana va finalitzar amb la tradicional “xocolatà” i “Globotà”, entre altres activitats.

D’altra banda, tot l’alumnat de Primària del col·legi va formar part de la festa fallera el passat 13 de març. Durant el matí primer i segon nivell va desfilar al són de música fallera amb estendards pel pati, abillats amb els seus blusones, mocadors i peinetas, per a acabar la seua desfilada en el pòrtic, on van realitzar una emotiva ofrena de flors a la Mare de Déu. El tercer nivell va realitzar els seus propis petards fallers de feltre, cotó i corda per a col·locar-los en el blusón. A la vesprada, tot l’alumnat va preparar la classe amb les seues estovalles decorades amb motius fallers, per a fer més amena l’espera de la “Gran xocolatà”. Tercer i quart nivell va aprendre i va cantar la cançó El faller del mestre Rodrigo.

El Centre de Dia Don Bosco de València també va realitzar activitats especials amb els menors i les famílies. El 13 de març les famílies van preparar una chocolatá i van gaudir amb els jocs tradicionals i la Cremà de la seua Falla. A més el 16 de març van realitzar una eixida Fallera, consistent a acudir junts a la mascletà, menjar en el riu i visitar els monuments fallers de la ciutat.

També et pot interessar …