12 marzo 2015

"Da mihi animas", el cant per al Bicentenari del naixement de Don Bosco, va ressonar de fons mentre Ambaixadors, membres de les delegacions de les Nacions Unides, salesians, estudiants i col·laboradors, representants de les organitzacions de la societat civil i líders religiosos i laics feien la seva entrada al pavelló 4 de la seu de les Nacions Unides a Nova York, el 5 de març. Estaven allà per assistir a una festa en honor del carisma salesià, amb motiu del Bicentenari del naixement de Don Bosco.

Es tractava del tercer esdeveniment que va tenir lloc a les Nacions Unides per ressaltar el carisma salesià en ocasió del Bicentenari, aquest cop amb el tema "Respondre a les necessitats dels joves i dels que viuen en la pobresa: una resposta salesiana en múltiples dimensions ".

El cardenal salesià Óscar Andrés Rodríguez Maradiaga, arquebisbe de Tegucigalpa, va ser una vegada més l’orador principal. Va desafiar als presents a ser profètics al afrontar els reptes del nostre temps i va centrar el seu discurs sobre el dret humà a l’aigua i els serveis higiènics.

A continuació, va intervenir el P. Juan de la Cruz  Rivadeneira, SDB, que va presentar l’impacte de les indústries extractores sobre la vida, la salut i la cultura del poble Shuar a Equador. En aquestes regions l’aigua és desviada de les necessitats de les poblacions per ajudar a administrar i mantenir les noves indústries que estan devastant el medi ambient i la salut dels Shuar.

En nom del Sr. Sam Kutesa, President de la 69a sessió de l’Assemblea General, va parlar l’honorable Ambaixador Arthur Kafeero, Cap de Gabinet, qui va agrair als salesians per la seva dedicació, des de fa més de 25 anys, als joves d’Uganda .

Mons. Bernadito Auza, Observador Permanent de la Santa Seu davant l’ONU, va destacar el paper dels salesians com a educadors, especialment dels joves marginats o exclosos, i ha subratllat les seves presència a 132 països.

També et pot interessar …