10 marzo 2015

L’Obra Social ‘la Caixa’ ha posat en marxa Punts de Formació en diferents ciutats d’Andalusia en el marc del programa d’integració laboral Incorpora de l’entitat financera.

L’objectiu d’aquest projecte és augmentar les oportunitats d’accés al món laboral dels usuaris d’Incorpora amb menors possibilitats de trobar feina, tot això mitjançant accions formatives relacionades amb la neteja hospitalària, introducció a la fibra òptica a la llar, fruiteria, atenció al client en caixa, atenció a persones en institucions i en el domicili i cambrer de pisos, sent Fundación Proyecto Don Bosco una de les entitats Incorpora encarregades de desenvolupar el projecte.

Cada acció formativa compta amb 20 participants i té una durada d’entre 250 i 300 hores, incloent pràctiques no laborals en empreses. Aquestes pràctiques constitueixen un recurs perquè els empresaris desenvolupin la seva responsabilitat social. En aquesta línia, el principal objectiu del programa Incorpora de l’Obra Social ‘la Caixa’ és adaptar l’oferta formativa a la demanda empresarial de cada territori, centrant-se en els perfils més demandats pels empresaris locals.
 
A més, en aquestes accions es prioritza l’empoderament de la persona i el desenvolupament de competències transversals (autoconeixement, treball en equip i adaptabilitat, gestió del temps) al llarg de tot el procés. Està previst que aquest any 8.000 usuaris d’Incorpora participin en accions formatives repartides per totes les comunitats autònomes. En total, l’Obra Social ‘la Caixa’ impulsarà 123 Punts de Formació Incorpora, que desenvoluparan 369 accions formatives. En marxa des de 2006, Incorpora s’adreça a col·lectius en situació de vulnerabilitat, com a persones amb discapacitat, aturats de llarga durada, exreclusos, joves en risc d’exclusió, immigrants i víctimes de violència de gènere, entre d’altres.

També et pot interessar …