10 marzo 2015


La presència salesiana Sant Joan Bosco de València ha donat vida a un nou musical sobre la mare de Don Bosco. Un espectacle concebut per tota la comunitat educativa d’aquest centre amb el nom de “200, Mamà Margarita, el musical”, per a commemorar el Bicentenari del sant fundador dels salesians.
Milers de persones de tota la comunitat educativa-pastoral han sigut testimonis d’aquesta obra inèdita que s’ha representat en el teatre del col·legi, en sis ocasions durant dos caps de setmana complets, els dies 27 i 28 de febrer i 1, 6, 7 i 8 de març. Sobre l’escenari el protagonisme s’ha repartit entre alumnes, ex alumnes, pares, mares, professors, salesians, educadors i personal d’administració i serveis. Una companyia, formada per més de 250 persones, amb edats des dels 5 als 50 anys, tots coordinats a la perfecció.
Aquesta és una història que transcendeix els límits del temps i l’espai. La personalitat de Mamà Margarita, quallada de valors profunds, és un model que ha fascinat a tots els que han pogut acostar-se una mica més a la seua figura, a través d’aquest increïble espectacle. Ella va ser capaç de superar greus dificultats i va forjar una vida de llegenda. En aquesta obra el seu personatge brolla del passat per a projectar-se cap al futur.

Com afirma el guionista del musical, José Joaquín Gómez, director d’aquesta presència salesiana: ella va ser un personatge decisiu en l’educació humana i cristiana de Don Bosco quan era xiquet i adolescent. Ella li va acompanyar en els anys de seminari… Ella va acceptar ser la mare també dels xics que Don Bosco acollia en l’Oratori.

El director del col·legi, Juan Peris, en l’última representació va posar en relleu que la grandesa del musical resideix en l’àmplia participació de tota la comunitat educativa i l’excel·lent qualitat i professionalitat mostrada per tots els participants.

Les paraules de les dues actrius que han encarnat Mamà Margarita en el musical reflecteixen el sentiment i l’amor mostrat per tots i cadascun dels implicats en el projecte:

“Per a mi, Mamà Margarita va ser una dona forta en el seu temps, que va traure avant als seus tres fills. Que va ajudar sense esperar gens a canvi. Que actuava de cor, amb bondat, fent el ben i açò ho va transmetre molt bé als seus fills i va crear una gran família… Fer el paper de Mamà Margarita ha sigut un luxe, un plaer, una gran experiència. Però açò no hauria sigut possible sense un gran equip. En la vida tots tenim moments especials, però est i compartir-ho amb tantes persones ho ha fet inoblidable”. Asun Pérez, mare del col·legi.

“Per a algú que, com jo, ha estat relacionada des de xiqueta amb aquesta casa salesiana, participar en un projecte com aquest ha suposat alguna cosa molt especial; treballar de la mà de persones tan grans, en tots els sentits ha suposat un privilegi. Mamà Margarita des de la distància ens ha donat una lliçó de solidaritat, d’humanitat, de respecte cap als altres, d’afecte i lliurament total i absoluta cap als més menuts. El que he arribat a sentir no cap en simples paraules”. Mari Carmen Amorós, professora del centre.

A més, aquest projecte no hauria sigut possible sense l’inestimable treball d’un nodrit grup de persones, que mereixen el més sincer reconeixement per l’originalitat del guió i dels diàlegs, l’excel·lent qualitat de la música, el lliurament dels actors, els sorprenents i emocionants balls, els magnífics decorats, l’impecable vestuari i atrezzo, així com els sorprenents jocs de llums i ombres creats pels tècnics.

Sens dubte, una autèntica experiència de comunitat i convivència que ja ha fet història en la vida d’aquesta casa i de tots i cadascun dels quals han format part del projecte. Un musical fet per i per a tota la comunitat educativa.

p { margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); text-align: justify; }p.western { font-family: «Times»; font-size: 12pt; }p.cjk { font-family: «Times»; font-size: 12pt; }p.ctl { font-family: «Times»; font-size: 10pt; }a:visited { color: rgb(128, 0, 128); }a.western:visited { }a.cjk:visited { }a.ctl:visited { }a:link { color: rgb(0, 0, 0); }a.sdfootnotesym-western { font-family: «Cambria»; font-size: 12pt; }a.sdfootnotesym-cjk { font-size: 12pt; }a.sdfootnotesym-ctl { font-family: «Cambria»; }

Més informació sobre “200, Mamà Margarita, el musical” en:

@SalesianosVSJB –almohadilla;200elmusical

facebook.com/ColegioSalesianoSanJuanBoscoValencia

SalesianosSVSJB

salesianos.edu/valencia.sanjuanbosco

També et pot interessar …