9 marzo 2015

La setmana passada la salesiana Bernarda García, missionera salesiana amb més de 32 anys d’experiència a diferents països de la regió de l’Àfrica Occidental Francòfona (AFO) – Togo, Costa d’Ivori i el Malí principalment – va reunir-se amb l’ong VOLS – Voluntariat Solidari per explicar el nou projecte socioeducatiu que les Salesianes volen emprendre a Burkina Faso i buscar-ne finançament, sempre amb l’objectiu principal d’empoderar a les joves més vulnerables. En el seu pas per la Península també s’ha reunit amb d’altres ong’s com Solidaridad Don Bosco i Mans Unides, entre d’altres.

La Bernarda ha estat durant molts anys ecònoma inspectorial a la zona AFO i també responsable de projectes de cooperació al desenvolupament. I en aquests moments segueix al capdavant dels projectes. Treballadora incansable confia a cegues en la providència i pel que ens explica, de moment mai li ha fallat.  

Ella ho reflexa amb aquesta frase "No hi ha temps per a tu, tot el teu temps és per als altres. Val la pena donar la vida, donar la salut, per aquesta gent que tant ho necessita i això, en el fons és l’evangeli, que ens ho demana cada dia " 

Des de molt petita va viure molt de ben a prop l’exclusió social, natural de Las Palmas de Gran Canaria, en el barri on vivia la prostitució era ben present, i els seus pares sempre li van inculcar molt respecte i dignitat cap a aquelles persones obligades en moltes ocasions a dur aquella vida tant complicada. Aquest va ser el llevat per començar aquesta aventura de compromís amb els demés. 

 

També et pot interessar …