2 marzo 2015

El passat 25 de febrer, organitzat pel Departament de Pràctiques del Centro de Magisterio “Sagrado Corazón” de Córdoba, va tenir lloc la celebració del seminari "Escola Oberta, en la línia d’un paradigma inclusiu de l’educació", impartit pels alumnnes de 6è de primària del Colegio Salesiano San Francisco de Sales als alumnes de 3r de Grau de Magisteri de Primària.

Aquesta activitat, que va comptar amb la col·laboració del docent 
Jacinto Molero Merino, coordinador de formació de Salesians Córdoba, es va desenvolupar amb les explicacions dels alumnes sobre l’Entorn Personal d’Aprenentatge (EPP), mètode que al centre salesià denominan EscuelaxAbierta y se basa en el paradigma de inclusión educativa en la que todos caben, en consonancia con las escuelas salesianas. 

El seminari va comptar amb tres moments principals. El primer d’ells en el que el docent salesià va explicar el marc teòric i els orígens, el segon moment en què els 26 alumnes de primària van fer de professors ensenyant als futurs mestres els diferents blocs educatiu que utilitza cada alumne i on ja saben " curar continguts "donar" valor afegit "a les seves entrades i gestionar aplicacions i programes com prezi, Powtoon, Emaze, kizoa, qüestionaris drive, BiteSlide, slideshare, thinglink o Screen-o-cat.

També van tenir l’oportunitat d’aclarir que MareaInclusiva no és un mètode en el qual els alumnes fan blocs sinó és una metodologia on la diferència s’observa com la possibilitat d’oferir grans oportunitats per aprendre a tots. La jornada va servir per presentar les 8 unitats didàctiques treballades fins a la data amb diferents metodologies, des de ABP a intel·ligències múltiples, passant per iniciació a Flipped classroom, etc.

El tercer moment i més enriquidor va ser la posada en comú amb els assistents en què es van compartir les impressions, vivències i experiències gaudides.

Una jornada en què els alumnes van prendre les regnes de la seva educació i compartir la seva visió amb alumnes que busquen exercir com a docents.

Més informació disponible a www.somosmareainclusiva.blogspot.com.es

També et pot interessar …