26 febrero 2015

És a punt de concloure a Torí el curs de formació sobre Don Bosco per als guies i acompanyants dels seus llocs. El curs és gratuït, es va desenvolupar a partir de setembre a través d’una trobada a la setmana i ha mostrat com és viu l’interès a Don Bosco. Com a prova d’això es multipliquen també a tot el Piemont, i sobretot a la província d’Asti, els esdeveniments per celebrar al Sant dels joves.

"És des de fa dos anys que, amb l’ajuda dels meus col·laboradors, vam organitzar aquesta activitat. – Va dir el P. Enrico Lupano, encarregat del curs, a l’agència Zenit – Ja l’any passat ens vam adonar del gran interès de la població en el redescobriment de la vida de Don Bosco i volíem repetir l’experiència, especialment a la llum de les cites importants que ofereix la capital del Piemont el 2015 ".

La cita setmanal de formació ha estat el "ganxo" per a diferents persones, més o menys joves, units pel desig d’entendre com, malgrat les grans dificultats, Don Bosco va ser capaç de crear una obra tan gran i duradora.

"El curs – va concloure el P. Lupano – també es durà a terme el proper any a Valdocco, perquè aquest és un lloc de santedat, la Betlem del món salesià".

També informem que com a part de les celebracions del Bicentenari s’han programat a la zona d’Asti altres esdeveniments: el dimecres 25 de febrer a Buttigliera d’Asti, es va dur a terme una conferència titulada "Les veus, els vols, els silencis – Vida generosa de José Domingo Molas ", en memòria del salesià que va ser rector del Santuari de I Becchi durant els anys de la Segona Guerra Mundial.

El dijous 26 de febrer, Castelnuovo Don Bosco va ser la seu d’una conferència titulada "Educació i serenitat estratègies de bé a la família ia l’escola".

Mentre que a Caselle Torinese, dissabte passat, amb motiu del 15è any de fundació, l’Associació Esportiva Amateur "Don Bosco Caselle" va presentar la nova col·laboració amb FORMA Onlus, la Fundació de l’Hospital Pediàtric "Regina Margherita" de Torí, que servirà per atraure les pistes la solidaritat entre els nens i el missatge: "L’esport i la salut són per a tots, juguem per al ‘Regina’".
 

També et pot interessar …