26 febrero 2015

El curtmetratge documental de Misiones Salesianas ‘Yo no soy bruja’, dirigit per Raúl de la Fuente, és una de les 21 cintes finalistes del Festival Internacional de Documental Etnogràfic de Sobrarbe, Premis Espiello, d’un total de 234 títols rebuts. L’únic certamen nacional dedicat al gènere documental és tot un referent, fins al punt que el nombre de candidats internacionals ha tornat a superar els rodatges d’equips espanyols.

Nou cintes espanyoles, 3 belgues i dos del Perú, a més de pel·lícules de Paraguai / Bolívia (1), Argentina (1), Croàcia (1), Estats Units / Síria / Turquia (1), Estats Units (1), Països Baixos (1) i l’Índia (1) s’exhibiran en una nova cita, la tretzena, del 17 al 25 del proper mes d’abril, al Palacio de Congresos de Boltaña (Huesca), en ser els finalistes de la Secció Concurs del prestigiós guardó internacional.
Espanya és el país que més pel·lícules ha presentat, 107, xifra que suposa el 45% del total, seguit de Bèlgica, el Brasil, Itàlia, Argentina i els Estats Units. "A diferència d’anys anteriors s’ha incrementat la participació de països europeus i no llatins", puntualitza la directora del certamen, Patricia Español. Els guardons Espiello han rebut cintes de 49 països i Històries de Vida eren l’eix transversal d’aquest any.

"Hem estat molt estrictes en l’elecció de pel·lícules de gènere etnogràfic, així com en el caràcter científic de les mateixes des del punt de vista de l’antropologia", afirma Patricia Español.

Els 21 documentals que opten als Premis Espiello han estat elegits pel jurat de preselecció, el treball de visionat s’ha efectuat al llarg de tres mesos, i les últimes decisions han estat per unanimitat per facilitar el treball.
Conflictes armats, tradició popular, el moviment okupa, l’especulació immobiliària, realitats actuals de diferents societats i cultures, el món del circ o festes populars són alguns dels temes dels documentals de l’edició d’enguany.
 

També et pot interessar …