25 febrero 2015

El cap de setmana del 14 i 15 de febrer es va celebrar en la piscina municipal de Castelló el campionat autonòmic absolut d’hivern. Encara que Joaquín Antón, alumne de 1r. Batxillerat de Salesians San Josep Artesà, per edat, és nadador d’1r. any junior (16 anys), participava en la competició amb el Club Il·licità Triatló-Natació d’Elx ja que posseïa mínimes per a fer-ho.

Ha participat en quatre proves, totes realitzades el dissabte 14 de febrer i va resultar un campionat extraordinari per a Joaquín, amb una medalla d’or (campió autonòmic absolut) en 50 metres papallona, amb un rècord dels campionats. Mai ningú havia nadat tan ràpid en aquest campionat.

Aquest cap de setmana a Castelló Joaquín ha establit un nou rècord de Comunitat Valenciana en la prova de 50 metres papallona amb una marca de 0:25:09, que abans posseïa José Lacomba amb una marca de 25:75.

També ha batut el record del seu any en més d’un segon que estava sense batre des de l’any 2003.
En la resta de proves també va obtenir resultats notables, 100 metres esquena 5é. lloc absolut, 200 metres esquena i 50 metres lliures també entre els millors.

Dins de 3 setmanes (7-8 de març) se celebrarà l’autonòmic Junior (de la seua edat), amb el que podrem tornar a veure competir a Joaquín amb els companys de la seua edat.

Felicitem a Joaquín per tot el que ha aconseguit en el seu esport  i per la seua constància en l’esforç i en el treball.