24 febrero 2015

Fins a 24 personatges van ser els encarregats d’anar presentant als joves els matisos de la identitat salesiana, en el Campobosco 2015. Bartolomé Garelli, Mamà Margarita, Papa Pío Nono i Comtessa Barollo, entre uns altres, van explicar als participants les arrels del carisma salesiano. “Més que recordar la història de fa 200 anys el nostre objectiu era que veren com aqueixa història es reflecteix avui dia” explica el salesiano i coordinador de Pastoral Juvenil de la zona centre, Pablo Gómez.

 

De fet, una altra activitat important de la trobada va ser la titulada ‘Dos segles de sigles (persones amb estil propi)’. “Presentem a persones que avui dia estan vivint el carisma salesiano, no es tracta de recordar la història sinó d’escriure la història dels pròxims 200 anys. Els joves descobrien què significaven les sigles i quines persones hi ha darrere d’elles” afirma el coordinador. Van explicar els seus testimoniatges els joves dels pisos d’emancipació de la Fundació Ángel Tomás (FISAT), un matrimoni de salesianos cooperadors sirians (SS.CC.), membres del Moviment Juvenil Salesià (MJS), els salesians José Luis Navarro i Juan Manuel Gómez (SDB), una filla de María Auxiliadora (FMA), etc.

El lema sobre el qual va girar la trobada va ser ‘200xti’ i va comptar amb moments d’oració i reflexió en els quals els joves acompanyats per més d’una desena de salesians van aprofundir en la figura de Don Bosco. Un dels moments més intensos de la trobada va ser l’eucaristia que va coincidir amb el primer diumenge de Quaresma en la qual va respirar un ambient serè i molt participatiu. “Els xics i xiques s’han anat marcats pels moments viscuts en aquests dos dies, alguns fins i tot entusiasmats amb l’estil de Don Bosco i en definitiva amb Jesús i amb l’evangeli”, conclou Pablo Gómez.

La trobada que va tenir lloc al Campello del 21 al 22 de febrer va estar organitzat per la Pastoral Juvenil Salesiana de la Inspectoria Maria Auxiliadora, i va reunir a 300 joves majors de 18 anys procedents de la Comunitat Valenciana, Murcia i Zaragoza. Alguns joves animadors van protagonitzar moments com la presentació organitzada per Pinardi d’Alcoi, o les oracions coordinades per Porta Oberta de Borriana i AJDB d’Alacant. L’equip organitzador va estar format per 18 persones, entre els quals hi havia animadors, salesians, seglars i salesians cooperadors.
 

 

 

També et pot interessar …