20 febrero 2015

El periòdic Les Províncies de València s’ha fet ressò de l’experiència salesiana de voluntariat “Los Angeles de Don Bosco”, projecte global de voluntariat creat en Col·legi Salesià Sant Joan Bosco de València. Més de setanta joves participen en diversos projectes d’acció social de la ciutat de València al llarg de l’any.

De la mà dels equips de pastoral del col·legi, i amb la coordinació d’Iván Esteban, es proposen experiències de voluntariat als alumnes i alumnes dels cursos superiors i es realitza l’adequat acompanyament i suport. Aquest projecte és una de les múltiples iniciatives per a donar resposta educativa a la dimensió social i solidària d’alumnes. “Los Angeles de Don Bosco” va iniciar la seua marxa en 2012 en el Col·legi.

Segons afirma l’entrevista, “el recorregut d’Iván Esteban per l’acció social no deixa lloc a dubtes. Està vinculat des de fa molt temps «mogut per la fe cristiana, pel manament de l’amor i perquè considere que tinc un deute moral amb els altres». Aquestes consideracions li espenten al fet que «tot el que puc fer ho faig»”.

‘Jóvenes y Desarrollo’, és la ONGD Salesiana, amb presència en la zona centre de la Inspectoria Maria Auxiliadora. Porta més de 20 anys treballant en el món perquè el dret a l’educació es complisca. Encara 57 milions de xiquets estan sense escolaritzar, motiu pel qual especialment, treballem perquè xiquets i xiquetes i joves en situació de pobresa extrema, com a xiquets del carrer, puguen tenir l’oportunitat d’accedir a l’educació.

A més, Joves i Desenvolupament, a Espanya, impulsa en centres educatius, ‘Aules en acció’, un projecte que cerca integrar l’educació per al desenvolupament en el treball competencial. Açò, significa treballar de forma transversal i amb metodologies actives temes com els drets humans, el comerç just, el desenvolupament humà sostenible, la solidaritat des de la igualtat,o la participació com a dret humà i ciutadà. D’aquesta manera aconsegueixen que els xics i xiques amplien la seua mirada a la realitat global, entenent les causes últimes que generen la injustícia social, al mateix temps que els proposem el disseny d’accions solidàries, que des del local, tinguen un poder transformador en el global. En aquest marc, s’engega, ‘Ángeles de Don Bosco’, com a experiència de voluntariat i participació solidària.

 

També et pot interessar …