19 febrero 2015

Amb aquestes paraules el superior de la Inspectoria Salesiana Maria Auxiliadora, Cristóbal López, es dirigeix a les comunitats educatiu pastorals animant-les a viure una “Bona Quaresma i una millor Pasqua”. El dimecres 18 de febrer, dimecres de Cendra, es va donar inici en tota la inspectoria a la Quaresma 2015. Joves, salesians i membres de la comunitat educatiu pastoral de les presències salesianes van participar en celebracions que van incloure el ritu de la imposició de la cendra, amb el qual es marca el punt d’inici del període més important de l’any litúrgic, de 90 dies de durada, que comença el dia 18 de febrer, dimecres de cendra, i conclourà el 24 de maig de 2015, diumenge de Pentecostés".

“La Quaresma apunta a la Pasqua, i sense ella, manca de sentit. Són 40 dies o 40 etapes d’un sol entrenament per a arribar preparats a la Mort i Resurrecció de Crist, i viure-les juntament amb Ell. Per açò us desitge una bona Quaresma… però una millor Pasqua", afirma Cristóbal López qui va celebrar l’eucaristia de l’inici de Quaresma al costat de la comunitat salesiana de El Campello (Alacant).

El gest simbòlic de la imposició de la cendra es troba en la base de la vivència cristiana i es complementa en les celebracions que han acollit les presències salesianes de la Inspectoria, amb les paraules que pronuncia el sacerdot, “Converteix-te i creu en l’Evangeli”.

Temps de Quaresma que durant quaranta dies pretén ser també un espai per a fer realitat els plantejament que ha dit el papa Francisco en el seu Missatge per a la Quaresma d’enguany, en el qual sota el títol "Enfortisquen els seus cors" convida també a la “conversió davant la globalització de la indiferència recordant que la conversió exigeix, sobretot, un canvi de mentalitat que es traduïsca en fets concrets per a no reduir-se a paraules que li les porta el vent”.

També et pot interessar …