19 febrero 2015

El passat 17 de febrer, l’aeroport internacional de Juba va inundar amb banderes de colors, balls tradicionals, nens i joves de la presència missionera salesiana de Juba, per donar la benvinguda al Rector Major dels Salesians, Don Ángel Fernández Artime .
 
Fidels i membres de la Família Salesiana gairebé van irrompre a l’avió del Rector Major per manifestar l’alegria per la seva presència; i Don A.F. Artime en arribar immediatament va ser entrevistat pel canal nacional "South Sudan Television".
 
Presents per a l’ocasió el P. Gianni Rolandi, Superior de la Inspectoria Àfrica Est, – de la qual depèn la presència salesiana al Sudan del Sud – Sor Roberta Tomassi, Superiora de les Filles de Maria Auxiliadora; el P. Poobalarayen Ferrington, delegat inspectorial per Sudan del Sud, i moltes altres personalitats.
 
En sortir de l’aeroport, el Rector Major va arribar a l’obra salesiana escortat per una caravana de cotxes, encapçalada pels vehicles de la Policia de Sudan del Sud.
 
I va sorprendre a tots veure al X Successor de Don Bosco unir-se a les danses tradicionals dels ballarins i dels infants. Els presents estaven meravellats de la seva familiaritat, calidesa i atenció paterna transmesa.
 
La cerimònia de benvinguda va ser seguida d’una breu salutació, una oració i benedicció de la multitud. En el seu primer missatge Don A.F. Artime va parlar de la "alegria" que sentia a l’estar entre les cares felices d’un poble que ha sofert molts anys de guerra i conflicte. Va dir que estava colpejat per la pobresa del barri, de la senzillesa de la gent i de les cares alegres de les persones que s’havien reunit per a l’ocasió. Després va expressar el seu orgull de veure que la Família Salesiana ha estat molt a prop de la població vulnerable i va exclamar més d’una vegada que Don Bosco està veritablement present i a casa entre els pobres.
 
"Però és de Don Bosco de qui estàvem parlant en aquests dies?" Li va preguntar una nena tot salesià de la comunitat; mentre que dues nenes han dit al conductor del Rector Major: "per favor, deixi’ns entrar al cotxe de Don Bosco", sent després complagudes.
 
El dia de gran celebració i entusiasme va acabar amb un moment de pregària, l’àpat fratern i les "Bona nit", en què Don AF Artime recordar: "Els pobres ens salvaran. El Senyor es dirigeix ??a nosaltres a través dels pobres; estic feliç que la Família Salesiana estigui aquí – Salesians, Filles de Maria Auxiliadora y Germanes de la Caritat de Jesús".

 

 

També et pot interessar …