18 febrero 2015

En el marc del Bicentenari del naixement de Sant Joan Bosco, fundador dels Salesians, s’ha organitzat aquesta jornada formativa, en què participaran una mica més de 150 educadors i encarregats de comunicació de centres salesians de tot Espanya, per reflexionar sobre el paper de les TIC i les xarxes socials en l’entorn educatiu, la innovació educativa que va de la mà especialment dels mitjans socials, i l’aplicació educativa de nous dispositius i tecnologies.

Gràcies a la col·laboració de l’Escola de Formació del Professorat en Innovació, Emprenedoria i Competència digital, i sota la coordinació de les Delegacions de Comunicació Social, es durà a terme una reflexió durant el matí a càrrec de dos experts en la matèria.Carlos Llorente, Director de l’Àrea de Comunicació de la Escuela de Formación i Cofundador de Colegios y Marketing, serà el ponent encarregat d’explicar què és el màrqueting educatiu. Per la seva banda, Carlos Represa, CEO de la Escuela de Formación i Director de competència digital, seguretat a Internet i protecció de menors de la Universidad Internacional de La Rioja (UNIR), aprofundirà en el tema de la privacitat i la seguretat a internet.

A més, durant la ponència sobre privacitat tindrà lloc la presentació del llibre "Bajo mi piel" de Nidia Represa, una novel·la sobre assetjament escolar escrita en primera persona i amb gran acollida en la recent celebració del safer Internet day.  La rellevància d’aquesta obra està motivada per tractar-se d’un escrit d’una estudiant de psicologia que va viure en primera persona aquesta dura experiència per la qual molts centres educatius han sol·licitat la presència de Nidia per realitzar conferències i col·loquis.

A la tarda, com a complement al treball del matí, tindrà lloc un panell de bones pràctiques educatives en el que es presentaran diferents casos d’èxit a Salesians i es farà una passejada per la competència digital docent de la mà dels principals responsables de l’ Área de la Escuela de Formación del Profesorado en Innovación, Emprendimiento y Competencia digital.

Experts destacats

Entre els panelistes, cal destacar la participació de diversos emprenedors que han aconseguit un gran èxit amb els seus projectes. Jesús Moreno i Ignacio Huertas són cofundadors de Programamos, per la qual han estat reconeguts recentment amb un dels premis Google RISE Award. Diego Porto és al capdavant de Arloon, la primera entitat espanyola de realitat augmentada, i ha rebut diversos premis a l’emprenedoria. Carolina Liébana, per la seva banda, és una de les creadores de Digitype, un innovador mètode de mecanografia digital.

Els temes que es tractaran seran:
 
· Antes de empezar: aprende a escribir con la tablet. El Método Digitype. Impartit per Carolina Liébana.
· Experiencias y aportaciones de Microsoft Windows. Windows in the classroom. Impartit per  Ignacio Samaniego.
· Experiencias y aportaciones de Apple. Ipad in the classroom. Impartit per Miguel Asensio y Sonina Darder.
· Experiencias y aportaciones de Google. La generación “Google” en las aulas. Impartit per  Julio González.
· Aprender jugando, aprender programando. La comunidad Programamos.es. Impartit per  José Ignacio Huertas Fernández.
· Gamifica tus clases: the
multiplayer classroom. Impartit per  Jesús Moreno León.
· Mobile Learning: nuevos métodos de aprendizaje. Impartit per  Miguel Ángel Casado Alia.
· La realidad virtual y aumentada en la educación. Impartit per  Diego Porto.

La trobada, que començarà a les10’00, tindrà lloc al Centre Don Bosco de Salesians Atocha (C / Ronda d’Atocha 27), de Madrid.

També et pot interessar …