12 febrero 2015

Tots coneixem aquesta sigla que ens parla de Formació aprofundida en la identitat salesiana (FISa): desenes de persones que treballen a les nostres Obres l’han feta, amb gran aprofitament per a ells i per als llocs on hi actuen com a educadors i pastors.

A aquesta trobada de Poblet, del 12 al 16 de gener, hi vàrem ser 29 participants més 3 animadors (Domènec Valls, Emili Marcos i Josep M. Maideu). I també 4 conferenciants i el propi Inspector, en Cristóbal López.

Els participants provenien: 2 de l’EUSS, 5 de les PES i 22 de l’Escoles nostres.

S’hi tractaren temes tan diversos com l’acompanyament educatiu, l’evangelització, l’espiritualitat salesiana, els processos i itineraris, el treball inspectorial, el coneixement dels Salesians i de la Família salesiana al món, etc.

Tinguérem moments de pregària, de recés, de celebració eucarística. I possibilitats de reflexió personal i de treball en grup. El darrer dia es varen fer unes visites molt a fons de les Obres salesianes de La Mina (St. Adrià de Besós) i de Ciutat Meridiana.

Unes jornades molt ben aprofitades i viscudes en tots sentits. Tanmateix som conscients de què hem de millorar propostes, metodologies, interaccions, etc.

Ara estem preparant l’anada i estada al Piemont de Don Bosco (del 6 al 12 del juliol proper) i les noves jornades de FISa: els que ja les heu fet engresqueu-hi els companys i companyes, i els que encara no, parleu-ne amb el Director salesià de la vostra Obra i comenceu a reservar-vos dates…

Una manera ben significativa de celebrar el bicentenari del naixement de Don Bosco és constatar que a la nostra antiga Inspectoria, i ara Zona nord, hi tenim gairebé dos-cents Fiseros. I que siguin molts més!
 

També et pot interessar …