11 febrero 2015

La Inspectoria Salesiana María Auxiliadora (FMA) ha rebut la bona notícia del nomenament de la nova Inspectora. La Mare General de les Filles de Maria Auxiliadora Sor Yvonne Reungoat ha nomenat, d’acord amb el seu Consell, a María Dolores Ruiz Pérez Inspectora de la Inspectoria María Auxiliadora amb seu a Sevilla.

La salesiana és Doctora en Teologia Bíblica i ha exercit en els últims anys, entre altres funcions, la docència com a professora de Mariologia i Escatologia al Centre d’Estudis Teològics de Sevilla (1999-2012) i d’Ètica mundial (2012-13).

Sor Maria Dolores Ruiz Pérez, va néixer el 8 d’abril de 1960 a Andújar (Jaén). Va fer la seva primera professió religiosa a l’agost de 1986 a Sevilla. És Enginyer Industrial Químic i Doctora en Teologia Bíblica.

Ha exercit diferents serveis en la Inspectoria: professora, animació d’oratori, grups juvenils, formació inicial, animadora de comunitat, coordinadora de la Pastoral Juvenil inspectorial, presidenta de l’ONGD VidesSur i vicària inspectorial, servei que actualment prestava.

Ha estat Professora al Centre d’Estudis Teològics de Sevilla i a l’Escola Diocesana de Teologia donant diverses matèries, entre elles, Mariologia, Escatologia i Nou Testament.

Ha dinamitzat la formació de professors dels col·legis de les Filles de Maria Auxiliadora d’Andalusia i Canàries.

Ha treballat també en la formació teològica-espiritual de joves i adults col·laborant amb grups juvenils, formació d’animadors, professors, germanors, parròquies, donant conferències, exercicis espirituals, etc.

Té experiència de vida i animació en comunitats d’inserció i a la casa d’espiritualitat.

Escriu en revistes teològiques (com ara Isidorianum, la revista del Centre d’estudis teològics), Ephemerides Mariologicae (revista específica de Mariologia) i en altres de divulgació com ara Ressenya Bíblica i el Butlletí Salesià. És membre de l’Associació Bíblica Espanyola (ABE) i de l’Associació Bíblica Salesiana (ABS)

La Inspectoria Maria Auxiliadora (FMA) compta amb 24 cases, disseminades en les comunitats autònomes d’Andalusia i Canàries. Al costat dels altres membres de la Família Salesiana i els seglars que formen part de les comunitats educatives, donen vida a diferents projectes educatiu-pastorals sempre a favor de la infantesa i la joventut, amb atenció preferent als quals més ho necessiten, des de les escoles, les cases-família, el temps lliure, els itineraris d’educació en la fe, els projectes d’inserció sociolaboral, etc.

D’altra banda, Sor Yvonne Reungoat, amb el consentiment del seu Consell, ha ratificat la data de constitució de la "Nova Inspectoria", que es preveu pel 5 d’agost de 2017. Seguint les línies d’acció del Capítol General XXII, “El més gran és l’amor”, les Filles de Maria Auxiliadora d’Espanya i Portugal finalitzaran el camí de discerniment amb la finalitat d’impulsar i garantir la vitalitat carismàtica de la presència a Espanya, que en una de les seves opcions contempla el procés de reorganització de les quatre actuals: Barcelona, León, Madrid i Sevilla.
 

També et pot interessar …