5 febrero 2015

Des de la delegació inspectorial de Pastoral Juvenil conviden a les comunitats educatiu-pastorals a acollir una nova proposta que ajudarà a créixer en la dimensió evangelitzadora del projecte salesià. Es tracta de dues experiències que tenen l’objectiu de fomentar en els processos pastorals la sensibilitat solidària. “Les ONGDs de la inspectoria ajuden amb les seues propostes i projectes a mantenir fresca aquesta sensibilitat, però la proposta de voluntariat, que ara fan, pot ajudar d’unamanera especial a tota la CEP i a alguns joves en concret a créixer solidàriament” explica el delegat inspectorial Francisco José Pérez Camacho en un comunicat enviat a les presències salesianes.

Les experiències seran a Ceuta del 2 al 15 d’agost i a Tànger del 10 al 23 del mateix mes. La primera d’elles  col·laborarà amb la Fundació Elín en les tasques del centre d’estada temporal d’immigrants.

La segona ho farà amb diferents entitats socials de la ciutat del Marroc en la formació de persones, moments de reflexió i interiorització en grup.

El quadre de referència de la pastoral Juvenil salesiana, dóna les claus per a emmarcar aquestes experiències. Perquè siga una experiència emmarcada en el Projecte Educatiu Pastoral Salesià, perquè tota la Comunitat Educativa  acompanye convenientment als voluntaris, i perquè siga una experiència enriquidora per als voluntaris, és necessari tenir en compte alguns plantejaments.

“Don Bosco va intuir l’extraordinària força que l’ideal missioner despertava en els seus xics. Animem als nostres joves a participar en el somni missioner de Don Bosco. Aquestes experiències poden ajudar a assumir una visió vocacional de la vida: un do rebut gratuïtament, que cal comunicar en el servei per a tots. El voluntariat missioner fomenta els valors que Don Bosco va inculcar en els seus joves i salesians: l’amor preferencial pels joves més pobres, el desig de col·laborar amb Crist en la renovació del món” afig el delegat.

També et pot interessar …