4 febrero 2015

 

Salesians Saragossa celebrarà al llarg del 2015 el seu 75 aniversari i la realització de la profecia que va fer Don Bosco en 1886 quan va afirmar que a Saragossa hi hauria “una gran casa”. Actualment, Salesians “Ntra. Sra. del Pilar” és un centre educatiu concertat en el qual se segueix l’estil educatiu de Don Bosco. Ofereix els cursos d’Infantil segon cicle, Primària, Secundària, Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Mitjà i Superior. Ho formen més de 1500 alumnes i més de 100 educadors i personal d’administració i serveis, compromesos amb l’esperit de Don Bosco.

Les cròniques de la casa del 20 abril 1953 afirmen que en les ‘Bones nits’ que va dir don Rodolfo Fierro a Saragossa va dir: “Encara que no estiga en les Memòries Biogràfiques he sentit dir a Torí que quan Don Bosco va estar a Barcelona a l’abril de 1886 una comissió de saragossans li va demanar que fundara una casa a Saragossa i Don Bosco va dir que hi hauria una gran casa.”

Encara que els salesians van arribar en 1940, l’Associació de María Auxiliadora va sorgir en 1902 en l’església de la Santa Creu de Saragossa. Les cròniques ens expliquen que el 17 de maig de 1940, va tenir lloc la benedicció i col·locació de la primera pedra d’aquesta casa, pel prefecte general de la Societat Salesiana, don Pedro Berrutti.

Avui, als 75 anys de la col·locació d’aquella primera pedra, la Casa Salesiana de Saragossa està en un bon moment de la seua història. Als mil cinc-cents alumnes que acudeixen a les seues aules, cal afegir els dos centenars adolescents i joves que passen pel centre juvenil Trobada, amb més d’una trentena d’animadors, l’Escola de Monitors de Temps Lliure i, els més de 200 components del Club Esportiu Boscos, entre uns altres. A més de l’ensenyament reglat el centre ofereix: un ampli ventall d’activitats extraescolars, participació en projectes europeus, cursos de perfeccionament, reciclatge, i des de 1987 se celebra cada any el ‘Premi Nacional Don Bosco a la innovació i recerca tecnològica’.

La Parròquia amb atenció a la barriada per a viure els sagraments i celebracions, els diversos grups de catequesis, atenció als més desfavorits, l’Associació de María Auxiliadora i l’Associació d’Antics Alumnes fan realitat la vida del carisma salesià en la ciutat.

Als 75 anys d’aquesta presència salesiana s’uneix el bicentenari del naixement de Don Bosco. Ell segueix motivant-nos a seguir per a celebrar els 100 anys d’aquesta casa dins de 25 anys.

També et pot interessar …