2 febrero 2015

En l’atapeïda agenda de la trobada dels Superiors i Coordinadors de la Família Salesiana (FS), celebrat durant els dies 31 gener i 1 febrer a Torí, es va realitzar la presentació del nou Responsable del Secretariat de la Família Salesiana, el pare Eusebio Muñoz Ruíz .

Don Eusebio va néixer el 26 desembre 1944 a Pozoblanco (Espanya) i és d’aquesta manera el primer responsable del Secretariat de la Família Salesiana, designat per al trienni 2015-2018 pel Rector Major D. Ángel Fernández Artime i el seu Consell. Salesià des del 16 d’agost de 1962, va fer la seva professió perpètua el 26 juliol 1968 i va ser ordenat sacerdot el 22 juliol 1972.

Ha estat director de les cases salesianes de Ronda i Montilla, de l’aspirantat de Còrdova, l’obra de "Sanlúcar La Mayor" – sent al mateix temps mestre de novicis – a Granada, i actualment és el director de la comunitat "Sant Joan Bosco" de la Visitaduría del UPS a Roma.

Ha estat Vicari, inspector i Delegat per a la FS de la Inspectoria d’Espanya-Cordoba; també Delegat per als Salesians Cooperadors i els Antics Alumnes de la Inspectoria d’Espanya-Sevilla.

El Secretariat de la Família Salesiana és responsable de l’animació, la formació i la coordinació dels grups que la componen, el seu paper va ser redefinit pel Capítol General 27, i aquesta depèn directament del Rector Major, que és el primer responsable de l’animació de la Congregació i de la Família Salesiana.

També et pot interessar …