30 enero 2015

El passat 29 de gener, a Santa Cruz de Tenerife va tenir lloc l’Acte Oficial de Celebració a Tenerife del Bicentenari del naixement de Sant Joan Bosco amb el qual la Congregació Salesiana renovava el seu compromís de suport a la promoció de les classes populars i el seu incansable i desinteressat treball a favor dels més joves. 

Al Saló Noble del Cabildo Insular i amb la col·laboració de la Fundació Proyecto Don Bosco s’ha dut a terme un acte institucional en què destacar per sobre de tot la figura de Sant Joan Bosco, fundador de l’obra salesiana, a més d’aprofundir en la tasca que els salesians porten realitzant a Tenerife des de la seva arribada.

Entre els assistents es trobaven el president del Cabildo, Carlos Alonso; el bisbe de Tenerife, Bernardo Álvarez, el conseller de la Inspectoria Salesiana Maria Auxiliadora, José Luis Aguirre, representant a les Filles de Maria Auxiliadora, Mercedes Infantes, així com nombroses autoritats civils i entitats que van voler estar presents.

"Dos-cents anys des del naixement de Don Bosco, és un temps suficient per veure i comprendre el que hem heretat". Amb aquestes paraules José Luis Aguirre presentava en nom de l’Inspector el significat del Bicentenari de Sant Joan Bosco com una oportunitat històrica en què es comparteix la "màgia" d’un carisma que no és monopoli dels salesians, sinó patrimoni educatiu de la humanitat. A més va destacar la responsabilitat que implica seguir fent el bé entre els joves.

Per la seva banda, el conseller salesià va convidar a celebrar tal esdeveniment en societat, "agraïts a Déu, perquè 200 anys després del naixement de Don Bosco, i malgrat les dificultats, els Salesians i les Filles de Maria Auxiliadora segueixen aquí, amb una presència educatiu pastoral important a l’illa ".
 
Finalment va fer una crida a les institucions perquè tinguessin la mirada posada en les necessitats dels joves. "Nosaltres, ho asseguro, no fallarem en aquest afany, tampoc els fallin vostès", ha conclòs.

Cal destacar que en aquest mateix espai la Congregació Salesiana va rebre el 2012 la medalla d’or del Cabildo, un reconeixement que al llarg de 100 anys només havien rebut 47 institucions al considerar-se la més alta distinció de l’Illa.
 

També et pot interessar …