27 enero 2015

p { margin-bottom: 0.25cm; line-height: 120%; }a:link { }

Després de més de dos anys de catequesis el 18 de gener va arribar el moment de celebrar el Sagrament de la Confirmació per a un bon grup de joves i adults de la presència salesiana San Antoni Abat de València.

Va ser un dia molt especial per a 35 joves: arribava el moment de confirmar-se, el primer sagrament en que decideixen els joves per ells mateixos per a seguir un camí de fe. La celebració va ser presidida per Miguel Díaz, vicari episcopal i concelebrada per cinc sacerdots salesians.


Aquesta celebració va posar fi a dos anys i mitjà de preparació, de reunions cada divendres per a anar creixent com a persones i cristians. Alguns d’aquests protagonistes expliquen para salesianos.edu com han viscut aquest moment.


Irene Gómez, que va seguir l’itinerari de confirmació en ViAmics, afirma que s’ha confirmat “perquè, igual que tots tinc dubtes, però la veritat és que em sent propera a Déu, ho tinc molt present en mi dia a dia, és una forma de dir “Em confirme, cree en tu i vull seguir coneixent-te”.


Toni Uclés, que va realitzar l’itinerari de confirmació per la parròquia assegura que la celebració va ser un moment en el qual es va sentir molt realitzat i molt satisfet amb si mateix i que es va passar massa ràpid. Afirma que continuarà vivint la seua fe involucrant-se més en algun grup de fe i en projectes per a ajudar a persones que “crec que és una forma de demostrar la meua fe que és molt important i necessària per als altres”.


La catequista Dulce Soler anima als joves “a que seguisquen apostant per Jesús sense tebiesa sinó amb la radicalitat i l’entusiasme propi de la seua joventut. Sobretot que seguisquen vivint amb coherència en la seua fe i donant-se als altres en la mesura de les seues possibilitats. Els diria, i els dic, que la confirmació no és una fi, una meta, sinó un alt en el camí, un reposar forces per a seguir amb major compromís i convenciment”.

També et pot interessar …