26 enero 2015

"Sant Joan Bosco, nascut a Itàlia el 16 d’agost de 1815, mai va poder imaginar que a les portes del bicentenari del seu naixement, en una ciutat al sud d’Espanya, un elenc format per més d’un centenar de persones de diferents presències salesianes anaven a reunir-se per agrair mitjançant la música el treball realitzat pels joves durant tota la seva vida. "Amb aquestes paraules es presentava fa un any el llançament d’un projecte musical ambiciós amb el qual retre homenatge a Sant Joan Bosco. Una idea que es va omplir de sentit el passat dissabte 24 de gener a les 18:30, moment en què l’Auditori Riberas del Guadaíra va aconseguir el seu ple amb més de 800 persones disposades a somiar el mateix somni del sant torinès.

Després de llargs mesos d’assaig va arribar l’hora de l’estrena del musical "Gràcies Don Bosco". Ningú es va voler perdre una cita a la qual van acudir els Consells Inspectorials de Santiago el Mayor i Maria Auxiliadora i nombroses representacions de les diferents presències salesianes, així com diferents membres de la Família Salesiana d’Espanya. Sobre les taules un espectacle integrat per 165 persones que durant les cinc sessions programades donen vida a 18 escenes, amb 20 cançons inèdites, i 100.000 watts de llum i 20.000 de so, que convertien durant tres hores l’espai  en un reflex de la Itàlia del segle XIX.

Álvaro de Sousa, director del musical, agraïa a la seva conclusió la magnífica acollida que havia tingut aquest projecte en el qual tota la Congregació salesiana s’havia bolcat per fer realitat "una idea de bojos i somiadors nascuda el 2009". Aquest musical bategava amb força des dels seus orígens i aquelles fulles de paper van sortir per retre el millor homenatge possible a Don Bosco a l’any del bicentenari. L’espera va valer la pena. "Gràcies Don Bosco, somiar tu mateix somni" és una realitat.

Accedeix a la galeria de l’estrena, 


Un projecte més enllà de l’entreteniment

El musical "Gràcies don Bosco" va néixer com un acostament i recorregut per la figura de Sant Joan Bosco, des del seu somni als nou anys d’edat fins a l’expansió de la família salesiana per tot el món. La companyia, formada en la seva major part per infants i joves fins a veterans que superen els vuitanta anys d’edat, han trobat en el musical un espai en el qual relacionar-se i formar-se, alhora que es diverteixen. 90 actors i cantants i al voltant de 50 músics, que interpretaran les cançons escrites per Emilio Ramírez, sobre un guió de Diego F. Ramírez i Álvaro de Sousa, professors del col·legi salesià Santísima Trinidad de Sevilla.

A més el material del musical ha estat posat a disposició per tal d’estendre el projecte a tot el món salesià durant l’any del Bicentenari del Pare i Mestre dels Joves. Així doncs, es pot trobar:
 
Un índex temàtic on s’inclouen 20 temes de treball, a més de les respectives fitxes per a nens, preadolescents, adolescents, joves i adults. Cadascuna d’aquestes fitxes inclou una presentació i un context per a cada tema; a més desenvolupa el tema respectiu amb diferents activitats i preguntes per a la reflexió.
 
D’altra banda, incorpora les 20 cançons del musical en format MP3, les quals inclouen els Play-Back amb cors i sense cors, per ser utilitzats segons les necessitats. A més compta amb un arxiu de text amb totes les lletres de les cançons.
 
Finalment, el material posa a disposició el guió – escaleta del musical, no només en espanyol, sinó també en anglès i francès. D’altra banda, per al país ibèric inclou català, basc i gallec.
 

També et pot interessar …