19 enero 2015

 

La parròquia salesiana Sant Antoni Abat de València va commemorar el dissabte 17 de gener amb misses, i processons la tradicional benedicció d’animals per la festivitat del patró de ramaders i al que se li invoca també com a protector dels animals.

El rector salesià, Javier Sevilla, ha explicat que “després de la celebració de l’eucaristia en honor al sant s’ha celebrat la tradicional benedicció d’animals que han desfilat al llarg de tot el matí pel carrer Sagunt”.

Igualment, el divendres va tenir lloc la “cremà” d’una foguera en el carrer una vegada va finalitzar la celebració d’una missa en el temple parroquial.

A més, durant tot el cap de setmana davant de la parròquia va estar instal·lat el “porrat” o fira de Sant Antonio Abad on es venien productes tradicionals i fruita seca. El mercat va tenir un lloc per a la recollida en el qual es podrà donar pinso per a la Protectora d’Animals.

Sant Antonio Abad

San Antonio Abad va nàixer en el si d’una acomodada família d’Egipte l’any 250 i va optar pel consell evangèlic del despreniment i lliurament de tots els béns als pobres, retirant-se al desert. Malgrat açò molts van intentar seguir-ho, per la qual cosa va introduir una nova etapa en la vida religiosa organitzada de forma comunitària en lloc de l’aïllament individual.

El petit porc que tradicionalment la iconografia situa al costat de Sant Antonio “des de temps immemorials” no representava inicialment al patronatge del sant sobre els animals, en contra de la creença popular, sinó que “simbolitza la temptació que va ser objecte pel dimoni quan va romandre en el desert, abstenint-se de menjar carn”.

També et pot interessar …