12 enero 2015


Les Jornades de Pastoral Juvenil 2015 van tenir lloc al matí de dissabte 10 de gener en la casa salesiana Sant Joan Bosco de València, amb una nodrida participació també de les presències de Borriana i Sant Antoni Abat de València.

La Jornada va començar en el teatre amb una pregària en família, en la qual els assistents van demanar que la trobada fóra una oportunitat per a estrènyer llaços d’amistat i per a construir espais d’esperança per a tots ells i els xics i xiques de les cases salesianes.

A continuació, va tenir lloc la conferència: “Una família d’educadors. Els educadors de Don Bosco”, a càrrec de José Joaquín Gómez Palacios, director d’aquesta presència salesiana. En ella, va destacar com Don Bosco no va deixar de formar-se en infinitat de valors durant tota la seua vida gràcies a persones com ara els seus pares, Francisco Bosco i Mamà Margarita, José Lacqua, Juan Caloso i José Caffaso, entre uns altres. Així, seguint l’exemple del sant, va animar als presents a formar-se contínuament i, com ell, escoltar als joves perquè tenen molt que dir-nos.

En la pausa per al cafè tots van poder gaudir del sol i de molt bona companyia. Després d’aquest moment de convivència, va tenir lloc el concert en directe de Producciones Assisi: “Don Bosco 21. Anem a caminar”, amb cançons inèdites amb motiu del Bicentenari. L’acte va concloure amb unes excel·lents coreografies per part de l’elenc del musical "200", que s’estrenarà en aquesta mateixa casa al final de febrer.

Sens dubte, es va tractar d’una jornada molt especial que va quedar palesa en la bona organització i l’àmplia participació de totes les comunitats educatives de les cases salesianes de València i Borriana. L’any del Bicentenari del naixement del fundador dels salesians, una nova ocasió en la qual es fa viu l’esperit de Don Bosco en educadors i joves.

Aquesta és la primera de tres jornades semblants que es celebraran a Alacant el 17 de gener i a Saragossa, el 24.

També et pot interessar …