9 enero 2015

"Sigui quina sigui la motivació, la violència homicida és abominable, mai és justificable, la vida i la dignitat de tots van garantizades i protegides amb decisió, tota instigació a l’odi ha de ser denegada, el respecte de l’altre ha de ser cultivat". Així resa el comunicat emès ahir per l’Oficina de Premsa de la Santa Seu sobre l’atac terrorista a la redacció del setmanari satíric "Charlie Hebdo".

El Papa, que en el missatge d’ahir ja havia expressat "la més enèrgica condemna per l’horrible atac" i "la seva proximitat, la seva solidaritat espiritual i suport a tots els que, d’acord amb les seves diferents responsabilitats, segueixen compromesos constantment per la pau , la justícia i el dret ", aquest matí va voler oferir la missa a la capella de Santa Marta per les víctimes de l’atemptat de París.

"L’atemptat d’ahir a París ens fa pensar en tanta crueltat, crueltat humana, tant terrorisme, sigui el terrorisme aïllat, com el terrorisme d’Estat. Però la crueltat de la qual l’home és capaç! Preguem en aquesta missa per les víctimes d’aquesta crueltat. Tanta! I també demanem pels cruels, perquè el Senyor canviï els seus cors ", va dir el Sant Pare a l’inici de la celebració – segons l’informat per Ràdio Vaticana.

Aquestes paraules van fer ressò entre els Salesians, el conseller per a la Comunicació Social, el P. Filiberto González, va comentar: "Ens unim a l’Església i al Papa en un NO a l’odi ia la violència com a solució als problemes o per imposar el propi punt de vista. En el seu lloc diem Sí a la llibertat viscuda en el diàleg i el respecte, per construir la pau i obrir espais de sana convivència entre les persones i les religions. Convidem a tots a pregar per la pau i el respecte entre els pobles ".

Des de la Inspectoria Salesiana Maria Auxiliadora, units en la pregària per l’atemptat i en la condemna realitzada per Papa, s’ha convidat a la participació amb el Hashtag el compte oficial a Twitter de la seva Santedad el Papa Francesc.
 

També et pot interessar …