16 diciembre 2014

"Segons el ritme triennal requerit per les Constitucions a l’article 172, les Inspectories i Visitadurías estan convidades a convocar el Capítol inspectorial en el curs 2015-2016. Les Constitucions en els articles 170-174 i els reglaments en els articles 161-169 ofereixen les indicacions necessàries per realitzar una profitosa experiència de comunió, discerniment i convergència pràctica en la Comunitat inspectorial ". Amb aquestes paraules es recull la Convocatòria dels Capítols inspectorials per part de la Congregació.

Per a aquests Capítols es plantegen dues tasques a desenvolupar, una d’ordinària, l’altra específica, respectivament: "Actuació del CG27" i "Reorganització de les presències salesianes de la Inspectoria". Aquests són també els títols dels dos documents per enviar a Rector Major i al Consell generals per a l’aprovació.

Si l’actuació del CG27 és una activitat típica prevista per les Constitucions, la reorganització de les presències és una exigència actual. Es tracta d’indicar criteris i orientacions sobre les comunitats i les obres: el seu reforçament i resignificació; seu replantejament i el seu tancament; les perspectives de desenvolupament i l’obertura de noves obres.

Els Capítols inspectorials se celebraran a partir de setembre de 2015 i els dos documents s’han d’enviar en format digital a la Casa Generalícia fins el 15 de maig del 2016.

El text complet de la carta – que ofereix indicacions a mèrit també al Projecte Orgànic Inspectorial, el Projecte Educatiu Pastorale Inspectorial i al Projecte Inspectorial per a la Formació – està disponible al web sdb.org.

També et pot interessar …