16 diciembre 2014


El Col·legi Salesià San José Artesà d’Elx ha engegat juntament amb Joves i Desenvolupament, el projecte “Aules en Acció”. Entre altres activitats, aquest curs s’engeguen una sèrie de sessions, dirigides als alumnes de segon cicle de Secundària, que conformen un Itinerari Formatiu “Educació per al desenvolupament i la ciutadania global”.

“En general és una activitat molt bé rebuda, aquesta obra en concret "Línia de Flotació" de Beluga Teatre ha agradat molt, per la qualitat escènica i perquè el guió està ple d’idees i metàfores sobre la nostra societat actual que després es poden reprendre en classe i treballar. El missatge final és que cal unir-se i cooperar per a poder eixir d’una situació de crisi, cal crear entre tots el món que volem” expliquen des de Joves i Desenvolupament ja que el teatre és un recurs molt bé valorat en els centres per a motivar a l’alumnat en aquest projecte d’Aules en Acció que pretén educar en la participació.

L’obra planteja d’una forma divertida i atractiva, el viatge d’un creuer en el qual un total d’11 personatges mostren diferents sentiments, actituds i posicionaments davant les dificultats, representant diferents perfils de la nostra societat actual. Després de l’obra, un breu col·loqui amb participació dels alumnes i alumnes assistents per a destacar com aquesta història convida a la reflexió sobre com actuar davant les realitats de la nostra societat. El desenvolupament i desenllaç de la història representada posa l’accent en la necessitat d’actuar, de prendre iniciatives i de fer-ho en equip, cooperant des del que cadascun pot aportar.

A través de les diferents accions programades, “Aules en Acció” cerca proporcionar coneixements i eines que faciliten la comprensió de la realitat social -local i global- i promoure l’educació per al desenvolupament per a una ciutadania activa i participativa. Promou entre l’alumnat l’educació i participació activa per un món més just i solidari, per la construcció conjunta del món que volem.

Aquesta activitat es va realitzar en curs passat en Salesians Sant Joan Bosco de València, també com a part del projecte Aules en Acció.


 

També et pot interessar …