16 diciembre 2014

Dimecres 16 de desembre al migdia és previst que el programa “Els Matins de TV3” connecti en directe amb l’obra salesiana de Sant Boi per poder-nos apropar com estan preparant la Campanya de Reis “Cap infant sense joguina”, que ja porta més de 25 anys funcionant en aquesta presència salesiana que recentment ha celebrat el cinquantenari i que ha estat guardonada amb la Medalla d’Or de la ciutat, el reconeixement més important que pot concedir el consistori.

 
A l’obra salesiana de Mataró també es promou la Campanya de Reis, que consisteix en apadrinar a infants que per la situació econòmica de les seves famílies no rebran regals el dia de reis. A cada padrí se li assigna un infant al qual se li compra el regal desitjat. La nit de reis un grup de voluntaris i voluntàries, disfressats de reis mags i patges, s’encarrega d’anar a les cases d’aquestes famílies a entregar tots els regals. El Centre Juvenil de Martí Codolar, els Salesians a Girona  i d’altres presències salesianes del territori també impulsen aquesta Campanya en una nit tant especial de màgia i il·lusió.
 
Des de Salesians Badalona s’ha col·laborat molt estretament amb la Marató de TV3 per lluitar contra les malalties del cor, també s’ha fet des dels Salesians d’Horta. A més des d’Horta s’ha iniciat la campanya del pot que duran a terme l’alumnat d’infantil i primària i que consisteix en la recollida d’aliments que es portaran a dues parròquies de la zona, la Parròquia Sant Joan d’Horta i de la Verge de Natzaret.
 
Des de Girona també s’ha organitzat un concert solidari a la parròquia el 21 de desembre i els diners que es recullin aniran destinats a becar als infants i adolescents amb situació d’exclusió social per dur a terme les activitats d’estiu.
 
A Rocafort s’han posat en marxa també tres iniciatives solidàries, dos d’elles vinculades a l’ong del barri "de veí a veí". La primera, Felicita el Nadal, que es tracta d’escriure una felicitació de Nadal, que es pot recollir a la porteria i escriure un missatge bonic, d’esperança, de felicitació… a algun veí del barri que creiem que li farà il·lusió rebre-la. Pot ser també sense destinatari conegut. S’ha de dipositar en una bústia que hi ha a recepció, sense segell ni res, evidentment. La ONG s’encarrega de fer-la arribar al destinatari. La segona Els Reis Macus: es tracta d’apadrinar una carta de reis, per alguna família del barri necessitada. Ells han detectat les necessitats i han recollit demandes de regals fins a 30 €. L’escola s’ha "compromés" a apadrinar un mínim d’una carta per classe, per la qual cosa tocaria aproximadament a un euro per alumne. Hi ha classes que en recolliran més, per apradinar fins a 2 o 3 cartes.  La tercera iniciativa consisteix en la recollida d’aliments (campanya del quilo) que fa l’escola.
 
Al Tibidabo les almoines que es recullen les s’inclouen en l’aportació a la Campanya de Càritas de la Diòcesi i al Centre d’acollida Assís, centre de l’ Arxiprestat d’atenció social. A Salesians – PES La Mina es demana material per al projecte Materno-Infantil i enguany es recullen bolquers de les talles 4 i 5, tovalloletes i creme
s per nadons, pitets de roba, llet en pols del nº1 i sèrum fisiològic (en ampolles grans). L’escola d’horta també hi està donant suport a través de l’alumnat de 1er i 2n d’ESO. També es col·labora amb la Fundació Magone d’acció social dels Salesians.
A l’escola salesiana de Calós, a Ciutadella de Menorca s’està col·laborant amb Càritas interparroquial i s’estan  recollint aliments de primera necessitat i productes nadalencs perquè el Nadal pugui arribar a totes les cases. Com a continuació d’aquesta campanya, també un grup d’alumnes de 3r i  4t d’ESO, juntament amb un parell de professors/es aniran els dies 17, 18 i 19 a col·laborar amb les treballadores socials de Càritas com a voluntaris. Ajudaran a l’organització i distribució del menjar recaptat. És una experiència que normalment deixa als participants bastant sensibilitzats.
 
A Salesians Sant Vicenç dels Horts la Campanya de Nadal recull material escolar i diners per tal d’equipar l’escola de secundària dels Salesians a Cinkassé, al nord del Togo, un projecte impulsat per l’ong salesiana VOLS – Voluntariat Solidari.
 
Aquestes són algunes de les campanyes representatives de les presències salesianes, tot i que n’hi ha moltes més que a mesura que ens vagin arribant s’aniran incorporant.

També et pot interessar …