12 diciembre 2014

Durant el curs 2013-2014 un grup de professors de la casa salesiana de Còrdova van reflexionar entorn de les millors que es podien proposar en una etapa educativa tan decisiva en el procés d’aprenentatge dels alumnes com la de Batxillerat.

D’aqueixa reflexió s’han començat a veure els primers canvis durant el present curs. Un d’ells, i potser el més cridaner, haja sigut l’aposta decisiva de Salesians Còrdova per les noves tecnologies i l’aplicació de la innovació educativa que açò comporta en l’aula. Per açò, des de setembre el Col·legi Sant Francisco Solano s’ha convertit en Centre Apple, la qual cosa significa que cada professor i cada alumne tenen el seu propi iPad com a principal eina de treball per a totes les assignatures.

Aquest avanç està suposant una renovació profunda quant a metodologia, utilització de recursos i cerca d’informació. L’esforç extra que els professors estan realitzant per adaptar els seus materials als nous temps es veu reforçat per la motivació que s’observa en els alumnes.

Des de Salesians Còrdova, per a no perdre el nord, es recorda la frase que Don Bosco va deixar: “estimeu el que ells estimen”. Sens dubte, aquest acostament a les noves tecnologies també acosta als joves, acosta a la seua realitat i a la realitat social en aquest segle XXI.

Un exemple d’aquesta nova dinàmica pot veure’s en aquest vídeo realitzat pels alumnes.

 

També et pot interessar …