5 diciembre 2014


Dos usuaris del Grup Dimarts de València han finalitzat el seu període de rehabilitació en el centre de dia del Projecte Home. El Grup Dimarts manté un conveni amb aquest centre oferint el seu un lloc adequat perquè puguen participar del programa Projecte Home, concretament l’entitat salesiana treballa la part social i familiar, mentre que Projecte Home treballa la part terapèutica.

“És un assoliment quan els nostres usuaris aconsegueixen acabar el programa ja que no tots arriben fins al final. És un procés molt dur i es necessita molta ajuda i suport, aqueix és el nostre treball. Quan acaben, i troben treball, llavors els usuaris passen a l’habitatge de reinserció fins que arriba el moment en què es veuen capacitats per a independitzar-se” afirma Alicia Davalillo coordinadora del Grupo Martes.

El Grupo Martes va ser creat pel salesià Ángel Tomás en 1986 qui estava dotat d’una gran sensibilitat pels més desfavorits, va estar present en diverses comissions de marginació i lluita per ajudar a la inserció de joves i adults en risc. Va rebre el premi València se solidaritza el 2 de febrer de 2007, concedit per la Regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament. Aquest acte va ser el reconeixement públic de la societat valenciana a la seua gran labor pels més desfavorits.


El Projecte Home de la Fundació Arquebisbe Miguel Roca és una entitat sense ànim de lucre que prevé, tracta i integra a persones amb problemes de drogodependència i altres addiccions, amb 25 anys d’experiència a València.

Ofereix programes específics per a adults, joves i famílies que necessiten  atenció, en règim de centre de dia, i tractament en comunitat terapèutica. Té centres a València, Gandia i Ontinyent. Treballa des del model biopsicosocial, que dóna resposta integral i personalitzada a les diverses problemàtiques i diferents perfils que atenem. Els col·lectius amb els quals treballen són persones amb problemes d’addiccions, adolescents que presenten conductes de risc, famílies, interns en centres penitenciaris, i dones amb fills al seu càrrec i problemes d’addiccions, entre uns altres.

També et pot interessar …