2 diciembre 2014

El passat 27 de novembre, en el marc de la II Àgora Ciutadana de la Barcelona Social, impulsada per l’Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva, i que va tenir lloc a l’Ateneu Barcelonès, Salesians Sant Jordi-PES Cruïlla, juntament amb més de 100 entitats de Barcelona, va rebre el reconeixement de la ciutat per la tasca que realitzen en la promoció del voluntariat i la canalització del compromís social de la ciutadania.  

El reconeixement, en forma de diploma, va ser lliurat per l’alcalde Barcelona, el Sr. Xavier Trias a Antoni Parrilla, director de la Plataforma d’educació social salesiana de Ciutat Meridiana.
 
L’Alcalde va presidir la II Àgora Ciutadana de la Barcelona Social i va reconèixer el paper que fan els milers de voluntaris i les entitats que treballen amb les persones que més ho necessiten.
 
Trias va explicar durant la seva intervenció que l’estratègia compartida entre l’Ajuntament i les entitats del Tercer Sector permet donar una millor resposta a les noves necessitats de la crisi, i va destacar que “per actuar socialment cal prevenir abans i disposar d’uns serveis socials forts”.
 
Pel que fa els perfils de les persones voluntàries a Barcelona, s’ha incrementat en un 9% la presència d’homes, i actualment representen el 43% del voluntariat. Pel que fa a les franges d’edat, les persones d’entre 26 i 35 anys representen un 12% del total de persones voluntàries, per un 28% de les persones d’edats compreses entre els 36 i els 50 anys i el 15% de les persones que tenen entre 51 i 65 anys. Finalment, un 21% de les persones voluntàries són més grans de 65 anys.
 
El conjunt de persones voluntàries a la ciutat de Barcelona es caracteritza per l’elevada presència de persones amb estudis universitaris que representen un 40% del total.

 

També et pot interessar …