2 diciembre 2014

El dissabte 29 de novembre les Juntes de Ampes de les Escoles Salesianes d’Andorra, Catalunya, Ciutadella i província d’Osca s’han trobat a Salesians Rocafort, escola que en l’actual curs celebra el 125è aniversari de la seva fundació. A més d’unir-se a l’AMPA de Rocafort en la celebració d’aquest aniversari han volgut reflexionar conjuntament sobre l’acció pastoral amb les famílies.
 
Ha conduit la reflexió en Jaume Bernadet, pare de família i coordinador de pastoral de Salesians Sant Vicenç dels Horts. El punt de partença ha estat una reflexió més àmplia que un grup de treball format per salesianes, salesians religiosos i cooperadors pertanyents al moviment familiar Llars Don Bosco han dut a terme en els darrers anys per tal d’enfocar la Pastoral Familiar des de l’estil salesià.
 
Amb una metodologia senzilla i pràctica, en Jaume ha animat als membres de cada Junta a analitzar els principals escenaris de interrelació amb els pares que es donen en l’àmbit d’una escola, veure què es fa i com, apuntar a mantenir aquells elements més reeixits que es tenen i plantejar els que caldria incloure en el pla pastoral per a les famílies.

 

La reflexió ha estat viva i pràctica. Així com la intercomunicació entre els equips de les diferents Ampes. La jornada s’ha tancat amb una visita a les instal·lacions de l’escola i amb el dinar de germanor. Unes hores de trobada, convivència i reflexió que han ajudat a estrènyer els lligams entre les persones que desinteressadament dediquen tant d’esforç al projecte educatiu de les escoles salesianes.       

També et pot interessar …