27 noviembre 2014


L’anhelada gespa artificial, la manca de la qual va ser a punt d’acabar amb el Club Esportiu Dolorense, és una realitat des de finals de setembre, però faltava la seua inauguració oficial, la qual va tenir lloc ahir, coincidint amb l’obertura dels actes del Bicentenari de Sant Joan Bosco que, sota el lema ‘200 anys amb tu’, celebra la comunitat salesiana de Cartagena, propietària del terreny de joc.


La celebració d’una eucaristia en una abarrotada parròquia de María Auxiliadora va marcar l’inici d’una intensa jornada, que no va poder comptar amb la presència de l’alcaldessa, Pilar Barreiro, per un assumpte familiar que la va obligar a viatjar a Madrid. Sí van estar els regidors Diego Ortega, Clara Heredia i María José Roca, al costat del president de la Junta Veïnal, José Francisco Àlber; el president de l’Associació de Veïns dels Dolors, José García Alcaraz; el president de la Federació de Futbol de la Regió, José Miguel Monjo; i, entre uns altres, la ‘cupula’ de la comunitat salesiana, encapçalada pel seu director, Cándido Orduña.

La segona escala de la jornada va estar en l’entrada al camp de futbol, on es va descobrir una placa, per a després endinsar-se la comitiva al centre del terreny de joc, on van tenir lloc els discursos i detalls de reconeixement i record a la majoria de les persones abans esmentades, a més dels presidents de Penya Madridista, FC Cartagena, CF Cartagena, Associació de Clubs i uns altres, com a antics directius del CD Dolorense, entre els quals estava el seu fundador en 1980, Juan Conesa.

Ajuntament de Cartagena, Federació de Futbol, CD Dolorense i l’empresa Jumabeda, que ha portat l’obra en un temps rècord, han sigut pilars perquè aquest projecte es faça realitat, sent el president del club dolorense, José Rico, la persona a qui en els discursos es va assenyalar com a principal artífex "per la seua constant embranzida".

Després de la benedicció de la gespa, a càrrec del rector de la parròquia Maria Auxiliadora, el futbolista de menor edat del club dels Dolors, Juan Manuel Martínez Moreno, ha sigut l’encarregat de dur a terme el servei d’honor.

La jornada ha continuat amb un gran esmorzar de germanor sota els pins situats dins de les instal·lacions esportives de Salesians, sent l’arròs el plat principal. A la vesprada, concert de l’equip A de Sauces i partit de lliga de les xiques del Cartagena Féminas de Segona Divisió Nacional, que van perdre davant l’Elx CF per 1-2.

També et pot interessar …