20 noviembre 2014


El president de la Fundació Iniciativa Solidària Ángel Tomás, Juan Bosco Sancho, va arreplegar el 19 de novembre, el Premi Infància, prestigiós guardó atorgat per la Generalitat Valenciana a la Fundació salesiana per fomentar els drets del xiquet.

En la seua intervenció, Juan Bosco Sancho va agrair la labor dels equips educatius de cadascun dels projectes “ja que són ells els que dia a dia realitzen la intervenció amb els xiquets i amb els joves des d’un Sistema Educatiu propi, el Sistema Preventiu, que es caracteritza, entre altres coses per posar en el centre de la intervenció els Drets dels xiquets, els seus interessos, necessitats i expectatives”.

En el transcurs de l’acte, la consellera de Benestar Social, Asunción Sánchez, va felicitar personalment als guardonats en aquesta quarta edició dels Premis Infància, que el seu objectiu és el reconeixement públic de la labor d’entitats i persones que s’hagen distingit per fomentar, divulgar o desenvolupar els drets del xiquet.

Sobre aquest tema el president de la Fundació va afegir que “la Congregació Salesiana ha sigut i segueix sent un referent en la promoció i defensa dels Drets de la Infància amb projectes repartits per tot el món, amb respostes creatives i valentes a necessitats emergents dels xiquets. La Fundació Ángel Tomás és solament una petita mostra de tot aquest mapa de projectes”.

La Fundació Iniciativa Solidària Ángel Tomás, premiada en la categoria d’Entitat Social, va nàixer l’any 2008 després de la defunció del salesià Ángel Tomás, reconegut impulsor de diverses accions a favor dels menors i adolescents més desprotegits a la Comunitat Valenciana. Aquesta Fundació, amb àmplia experiència en l’atenció de menors i joves, està lligada a la història de la Congregació Salesiana que gestiona un gran nombre de recursos educatius dirigits als joves, com a cases d’acolliment de menors, centres de dia de menors, pisos d’emancipació de joves i projectes d’alfabetització, entre uns altres.

Altres guardons en aquesta edició han sigut: en la categoria d’empresa Solidària, la Fundació TQ; en la categoria de Família Educadora, la família de Fernando Díaz Moneder i Vicenta Prior Mota; com a Grup de Menors el projecte ‘Ventana Inclusiva’.

La consellera va afirmar que una de les màximes prioritats del Consell és "atendre les necessitats de la infància des d’un punt de vista integral, com es reflecteix en les actuacions i polítiques que s’estan duent a terme". En concret, va citar la prevenció, protecció i inserció com les tres línies bàsiques d’actuació de la Generalitat, amb la pretensió de garantir la total protecció dels menors a la Comunitat Valenciana.


L’acte de lliurament dels Premis Infància 2014 de la Comunitat Valenciana, va tenir lloc a Castelló i es va realitzar en commemoració del Dia Universal de la Infància, 20 de novembre, que enguany celebra els 25 anys de l’aprovació de la Convenció dels Drets del Xiquet.

També et pot interessar …