20 noviembre 2014

Avui, dijous, 20 de novembre, l’Ajuntament de Barcelona ha penjat al balcó central de la façana principal de l’edifici del consistori el retrat d’una nena, obra de la il·lustradora Carme Solé Vendrell, que sota el títol ‘Per què?’, vol commemorar de manera simbòlica el 25è aniversari de la Convenció dels Drets dels Infants aprovada per les Nacions Unides el 1989.
 
Tres infants del Centre Obert de la parròquia Sant Joan Bosco de Navas, els germans Nayeli (1er ESO) i Gerardo Jesús Paniagua (4rt ESO), i  Yuleidy Gómez (4rt ESO), i dos educadors del centre, César Marcos i Myriam Navarro, han participat en la xerrada col·loqui previ a l’acte de penjar el retrat simbòlic, compartint impressions amb l’autora i les autoritats del consistori.
 
L’acte ha estat presidit pel tinent d’alcalde de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació, Jaume Ciurana, i la regidora de Família, Infància, Usos del Temps i Discapacitats, Irma Rognoni. L’obra és un acrílic sobre lona de color cru, de 290 x 215 cms, i retrata una nena de mirada interrogant.
El moment més emotiu ha estat el moment en el que s’ha penjat el retrat com a símbol de lluita pels Drets dels infants a tot el món.
 
L’obra forma part d’una sèrie que en aquests moments està exposada a dotze balcons de Barcelona. Totes les il·lustracions representen les cares de nens i nenes que han patit la guerra, que es troben en  camps de refugiats, infants als qui se’ls ha negat la infantesa. 
 
Sobre l’autora

 

Carme Solé ha estat  Premi Nacional d’ il·lustració 2013 per  la seva obra d’il·lustració de llibre infantil i altres gèneres. Il·lustra llibres per a infants des de  fa 47 anys. Formada a l’Escola Massana de Barcelona, des que va il·lustrar ‘La Croada dels Nens’ de Bertold Brecht l’any 1992, aquesta artista pinta nens de guerres amb la voluntat de donar veu i visibilitat als qui no la tenen. Solé és també l’autora de l’obra ‘Ibtihal’, un gran mural per la Pau amb rostres de 30 nens que han patit la guerra i les seves conseqüències, que li va encarregar l’Ajuntament de Barcelona pel Fòrum Universal de les Cultures de 2004. Avui, aquesta obra s’exposa a la biblioteca municipal Joan Oliver.

També et pot interessar …